Excelsior Maassluis verslaat VV Katwijk in kampioensduel

Redouan Omar Ouali getorpedeerd (foto )
Redouan Omar Ouali getorpedeerd (foto ) (Foto: Harry Noordhof)

Op een bomvol Sportpark Dijkpolder heeft Excelsior Maassluis voor een knappe prestatie gezorgd. VV Katwijk, dat deze middag in Maassluis haar kampioenswedstrijd speelde, werd met een 1-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. Gabri Urbanus maakte via een snoeiharde vrije trap het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voorafgaand aan het duel met de oranjehemden uit Katwijk had Excelsior Maassluis nog één punt nodig om haar eigen doelstelling te halen en was het bovenal nog niet officieel zeker van handhaving in de Tweede Divisie. De ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille was er dus alles aangelegen om een goed resultaat te behalen tegen het team dat in Maassluis het kampioenschap kon veiligstellen.

Onder toeziend oog van ruim 2.000 toeschouwers - waarvan vele uiteraard afkomstig uit Katwijk - was er sprake van een heerlijke voetbalsfeer op Sportpark Dijpolder. Waar de bezoekers de eerste kans van de wedstrijd kregen via Kilian van Mil werd de eerste mogelijkheid van Excelsior Maassluis direct gepromoveerd tot een doelpunt. Een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied werd door specialist Gabri Urbanus genadeloos hard de kruising in geschoten: 1-0.

Na dit fantastische openingsdoelpunt voerde VV Katwijk de druk op het doel van doelman Jean-Paul van Leeuwen behoorlijk op. Excelsior Maassluis kwam er bijna niet meer uit en moest toezien hoe de koploper enkele mooie kansen kreeg op de gelijkmaker. Zo kopte Ahmed El Azzouti een corner in de handen van Van Leeuwen en werd een cadeautje van de Excelsior Maassluis-verdediging niet afgestraft door Lars Weistra. Op slag was rust kreeg ook Van Mil de bal niet achter Van Leeuwen en stond er na 45 minuten een 1-0 ruststand op het scorebord.

Na rust was het spelbeeld niet anders dan in het eerste bedrijf. De Tricolores stonden met de rug tegen haar eigen doel aan maar wisten dankzij sterk keeperswerk van Van Leeuwen en goed ingrijpen van de achterhoede stand te houden. Naarmate de tijd vorderde en beide trainers verschillende wissels hadden toegepast werd duidelijk dat de drie punten wel eens in Maassluis konden blijven. In de laatste minuut had Redouan Omar Ouali zelfs de 2-0 op zijn schoenen maar kon André Krul redding brengen.

Na zes minuten blessuretijd floot scheidsrechter Stan Teuben voor de laatste keer en kon Excelsior Maassluis drie punten bijschrijven en een feestje met haar eigen aanhang vieren. Later op de avond kon ook op De Krom de champagne ontkurkt worden want door de nederlaag van Jong Sparta Rotterdam bij De Treffers was het kampioenschap alsnog officieel geworden.

Komende dinsdagavond staat al de volgende competitiewedstijd voor Excelsior Maassluis op het programma. Het competitieduel met de Amsterdammers stond in eerste instantie gepland voor donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) maar is in overleg tussen beide clubs met twee dagen vervroegd. De aftrap op Sportpark Goed Genoeg is om 20.00 uur. Na het treffen met AFC staat komende zaterdag vervolgens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De Tricolores nemen het dan op tegen Spakenburg. De aftrap van dat duel is om 15.30 uur.