Team Los Porteros grote winnaar MVC bedrijvenvolleybaltoernooi

Sport
Afbeelding
(Foto: )

Na twee jaar van afwezigheid organiseerde de Maassluise Volleybal Club (MVC) voor de 25e keer het bedrijvenvolleybaltoernooi. In tegenstelling tot de andere jaren werd het toernooi gespeeld in de Olympiahal. 

Dit jaar deden negen teams mee bij de beginners en vijf bij de gevorderden. De rode lijn was een sportieve prestatie tussen de teams van diverse bedrijven waarbij het team Huppetee (Lely) bij de beginners met de wisselbeker naar huis ging en het team Los Porteros bij de gevorderden als grote winnaar de prijzen in ontvangst mocht nemen.

Bij de beginners hadden veel teams vooraf wel geoefend om goed beslagen ten ijs te komen. Dat was wel te merken. Het niveau is na 25 jaar gestegen tot een goed recreatief volleybalspel waarbij naast de prestatie ook veel plezier was. Het team Huppetee was een samengesteld team van Lely maar kwam goed in het spel en wisten alle wedstrijden in de poule te winnen en kwamen in de finale tegen het team Low Tech(Lely) ook als winnaar uit de bus.

Bij de gevorderden was goed te zien dat de teams waren samengesteld uit (oud)volleyballers waardoor het niveau een stuk hoger lag. Het team van De Waker (oud volleyballers MVC) nam het op tegen twee teams van Lely, het gelegenheidsteam Hakuna Matata en de nieuwkomer, het team van Los Porteros. In de loop van de avond werd al snel duidelijk dat het jonge team van Los Porteros in de winning mood was. Met snoeiharde aanvallen en goede servicebeurten wisten ze de finale te behalen. In de kruisfinales zakte Hakuna Matata weg naar de 4e plaats en het team van de Waker had helemaal niets meer in te brengen en eindigde als 5e. De finale werd gespeeld door High Tech(Lely) tegen team Los Porteros, waarbij Los Porteros geen punt meer weggaf en overtuigd winnaar werd bij de gevorderden. Zij mogen volgend jaar de wisselbeker verdedigen.