Afbeelding
(Foto: Carry Wilmink)

Een warme Ruitenburg Halve in Maassluis

Sport

De 27e uitvoering van de Ruitenburg Halve Maassluis van afgelopen zondag was zonder enige twijfel de warmste editie ooit. 

Dit viel ook te verwachten in de lentemaand mei, waar de wedstrijd normaal op de derde zondag van januari wordt georganiseerd, maar juist op deze dag scheen de zon onbelemmerd en stond er een nauwelijks verkoelende wind uit het zuidoosten. 

Voor de niet-lopers viel er uiteraard niets te klagen en in combinatie met het optreden van de Furietoeters mocht er kort voor de start van de halve marathon (13.00 uur) gesproken worden van een prima sfeer op de 400-meter-baan. Het startschot voor de hoofdafstand werd gegeven door Martin Boekesteijn van de hoofdsponsor, 10 minuten later gevolgd door de Logiqs 10 km en nog eens 10 minuten later door de DSW 5 km. Helaas lag het totaal aantal deelnemers veel lager dan gebruikelijk in januari, wat mogelijk te verklaren is door de vele concurrerende lopen en doordat de loop normaal precies goed past in het marathonschema. 

Bij de drankposten op 5, 13 en 17 km was de bevoorrading deels gewijzigd van warme zoete thee naar koude limonade en was tevens een ruime hoeveelheid natte sponsen beschikbaar. Onderweg hield de EHBO over het hele parcours een oogje in het zeil maar gelukkig verliep de wedstrijddag zonder incidenten. 

Winnaars van de halve marathon werden de al vele jaren bekende regiolopers Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek (1.13.37) en Angeli de Koning van Thof Running (1.36.12). AVW’ster Jeske de Niet liep naar een knappe tweede plaats overall met een pr van 1.40.05. De 10 km’s werden een prooi voor Colin Bekers van Scorpio (33.22) en Isabel Cadogan van PAC (40.01) en de 5-km winst ging naar Isabels clubgenoot Tom Heijkoop (17.05) en Denise Nipius uit Naaldwijk (22.33). Na afloop volgde om 15.30 uur de prijsuitreiking bij MSV ‘71, die haar accommodatie op deze loopdag belangeloos beschikbaar had gesteld aan haar buurvereniging.

En zo waren er veel meer vrijwilligers die deze 27e Ruitenburg Halve weer tot een succes wisten te maken. In totaal zijn er toch een zeventigtal nodig om de lopers de juiste weg te wijzen, voor en achter te fietsen, te hazen en de uitslag te verwerken. De werving binnen de vereniging verliep ook in dit post-coronajaar zonder veel problemen en er konden zelfs een aantal clubleden nog deelnemen aan de wedstrijd.

Op de website avwaterweg.nl is de volledige uitslag van de drie afstanden terug te vinden en staan een groot aantal foto’s van deze zomerse Ruitenburgeditie. Planning is om 15 of 22 januari de 28e Halve van Maassluis te organiseren.

Afbeelding
Historisch Schetsje: 100 jaar wonen op ’t Stort Algemeen 7 aug, 18:43
Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Afbeelding
Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival Algemeen 5 aug, 19:18
Afbeelding
Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade Algemeen 5 aug, 14:41
Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.