Van Persie steelt de show in Maassluis

Sport
Afbeelding
(Foto: VDL)

Wat een geweldige dagen hebben meer dan duizend jonge voetballertjes (jongens én meiden) gehad tijdens het nationale Robin van Persie evenement op het sportcomplex van VDL in Maassluis.

Afgelopen weekeinde waren op zaterdag bijna duizend jongens en op zondag nog eens 500 meisjes aan de beurt voor een grandioos georganiseerd toernooi van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

Die hebben, een beetje geholpen door prima weer, de dagen van hun leven gehad. Het hele complex was zoals gebruikelijk in een Robin van Persie-sportcomplex omgetoverd. Mega grote wanden met alle beelden uit de carrière van de voetballer zelf, van Man United tot Feyenoord en van Oranje tot Arsenal en Fenerbahce.

Tijdens de parade voor het grote podium mochten alle teams en clubs zich presenteren en dat deden ze vol overgave. Na een mooie dag voetballen stond de voormalige superspits van Feyenoord uiteraard overal om handtekeningen uit te delen op shirts, schoenen, ballen en vele andere items. Waarna hij het podium beklom voor de prijsuitreiking, waar hij ook weer zijn tijd voor nam.

Robin laat zien dat hij na zijn eigen glansrijke loopbaan alle tijd wil nemen om de jongste jeugd kansen te bieden en te verwennen met een absoluut topevenement. Op het podium greep hij zelf de microfoon om alle kids uitgebreid toe te spreken. Bij de meisjes vertelde hij op zondag hoezeer hij fan is geworden van meisjesvoetbal en in de bestuurskamer nam hij ook het kleinste en vaakst verliezende team nog eens apart om ze te vertellen hoe trots hij ook op deze kleine meiden was.

De beste keepers kregen van hem een mooie keepersclinic bij de keepersschool van Van der Kaay aangeboden, de beste spelers van het toernooi liet hij naar huis gaan met door hem gesigneerde wedstrijdballen van Adidas.

Profclubs

En dit was nog maar de opwarmer voor het enorme Europese proftoernooi dat na drie jaar (door corona uitgesteld) weer plaats gaat vinden. Op 11 en 12 juni staan de kampioen van Engeland, Manchester City, de kampioen van Frankrijk (Paris St. Germain), Anderlecht, Feyenoord, Borussia Dortmund, Leicester City, Chelsea, Kopenhagen en nog vele andere grote clubs allemaal op het sportcomplex van VDL.

Al die teams komen per vliegtuig, trein en bussen naar Maassluis. Robin zal beide dagen op het complex de topjeugd gaan bewonderen als pure liefhebber én omdat hij met passie de ontwikkeling van de Feyenoord-talenten volgt.

“Zelf was ik ooit ook een jeugdvoetballertje’’, zegt Robin. “En ik weet hoe mooi dit soort dagen zijn. Je wil naar de top. Of je nu bij een amateurclub of profclub speelt. Ik heb genoten van het eerste weekend en de vele vrijwilligers bij VDL hebben echt weer een topevenement verzorgd. Ik ben hen heel dankbaar en trots dat mijn toernooi op dit sportcomplex in Maassluis mag worden gehouden al zoveel jaren. De club heeft fantastische mensen’’, aldus de Oranje-international die zelf nog eieren ging bakken met VDL-kok Wim van Beijeren in de keuken van de kantine.