Goud en het volkslied op het erepodim voor Joshua de Lange.
Goud en het volkslied op het erepodim voor Joshua de Lange. (Foto: Mahorokan)

Goud voor Joshua de Lange bij European Cup judo

Sport

Bij de European Cup voor cadetten (-18 jaar) in Coimbra heeft Mahorokan judoka Joshua de Lange een uitstekend resultaat behaald door in de klasse tot 73 kg kampioen te worden. 

In de eerste ronde in de Portugese plaats had Joshua een vrijloting. De tweede ronde tegen de Fransman Laclie werd met een armklem gewonnen. In de kwartfinale moest de Portugees Baptista er al na tien seconden aan geloven, met een machtige heupworp scoorde Joshua een ippon. De halve finale tegen de Brit Davies was een zware partij. Beide judoka’s wisten een waza ari te scoren maar door de dominantie van Joshua in deze partij liep de Engelsman tegen zijn 3e strafpunt op en was de finale bereikt voor Joshua. De finale tegen de Italiaan Tavoletto werd door Joshua vanaf het begin gedomineerd. Bij een inzet van de Italiaan counterde Joshua met een tiltechniek waarmee hij een waza ari scoorde en dit direct liet volgen door een muurvaste houdgreep voor ippon. Goud en het volkslied op het erepodim voor Joshua de Lange. 

Dit resultaat brengt het geweldige voorseizoen voor Joshua op drie achtereenvolgende gewonnen titels bij de European Cups in Lignano (Italië), Teplice (Tsjechie) en Coimbra (Portugal). Nu is het doorwerken en voorbereiden op de komende Europese Kampioenschappen (23-26 juni) in Porec en de Wereld Kampioenschappen (25-28 augustus) in Sarajevo waarvoor hij al is geselecteerd. Ook een geweldige opsteker voor Mahorokan coach Jan van Buren die Joshua bij deze toernooien begeleidt.

Afbeelding
Henk Fortuins ‘Verloren Pracht’ in het Douanehuisje Algemeen 26 sep, 16:06
Afbeelding
Jaap Kroonenburg 50 jaar organist in Maassluis Algemeen 26 sep, 14:20
Afbeelding
Ensemble Festa steekt het water over Algemeen 26 sep, 13:53
Afbeelding
Korfballers c.k.c. Maassluis verslaan HKV in moeizaam duel Sport 26 sep, 13:52
Afbeelding
Taxatiedag Museum Maassluis Algemeen 26 sep, 11:36
Afbeelding
Nachtwerkzaamheden: Vernieuwen vangrail Algemeen 26 sep, 10:41
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55
Afbeelding
Furieade feestmiddag Algemeen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Mahorokan al 65 jaar belangrijke ambassadeur voor Maassluis Algemeen 22 sep, 08:48
Afbeelding
GroenLinks Zuid-Holland: ‘Technologische innovaties landbouw werken niet, nú maatregelen tegen stikstof’ Agrarisch 19 sep, 14:11
Afbeelding
Weekendafsluiting A20 richting Hoek van Holland Algemeen 19 sep, 13:51
Afbeelding
Bewoners in flats en huurwoningen minder contact met buren Algemeen 19 sep, 12:30
Afbeelding
Tessa de Kom maakt belofte waar en pakt wereldtitel Algemeen 19 sep, 10:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.