De Fietspromo's samen met Kirsten Wild.
De Fietspromo's samen met Kirsten Wild. (Foto: Fietspromo)

Fietspromo viert derde lustrum

Sport

Ter ere van het 15-jarig bestaan van de Stichting FietsProMo werd er zaterdag 18 juni een heuse feestdag georganiseerd. Dit evenement bestond uit een actief, een culinair en natuurlijk een sociaal onderdeel. 

’s Morgens verzamelden zo’n 60 Fietspromo’s zich op het sportcomplex bij Wandelvereniging VTM, welke al jarenlang als gastheer functioneert voor verzamelpunt van de Fietspromo activiteiten. Na ontvangst met koffie en gebak werd Kirsten Wild aan de groep geïntroduceerd. Deze Olympiër met meerdere wereldtitels op haar palmares was namelijk gevraagd om voor de Fietspromo’s een korte fietsclinic te organiseren. Voordat er met de fiets werd afgereisd naar de wielerbaan van wielvereniging de Coureur, welke voor dit deel als gastheer functioneerde, was er gelegenheid om via een interactieve vraag-en-antwoordsessie Kirsten Wild beter te leren kennen.

Na de koffie trok de gehele groep langs de Nieuwe Waterweg naar de Vlaardingsedijk om op de wielerbaan aan de clinic te beginnen. Op speelse wijze werden de Fietspromo’s uitgedaagd om hun gedrag en controle over de fiets beter onder de knieën te krijgen. De oefeningen om tegen elkaar aan te leren fietsen, je samen door de bocht te wringen, te slalommen om de pionnen of het ontwijken van obstakels waren een greep uit de oefenstof. Uiteraard slaagde de een er beter in dan de ander om de oefeningen goed uit te voeren, maar dat kon de sfeer tijdens de clinic niet beïnvloeden. Van begin tot einde was iedereen actief en werd met groot enthousiasme meegedaan. Na 2 uur was het welletjes en keerde de meute terug naar wandelvereniging VTM. Hier was tijd voor een hapje en een drankje, waarvoor Monsieur Paul een uitstekende lunch had voorbereid en Koos Kap de muzikale omlijsting verzorgde. Na een korte terugblik een dankwoord van de voorzitter werd het “smoothie” glas geheven en kon het culinaire deel beginnen.

Mede omdat de weergoden de Fietspromo’s zeer goed gezind waren kon er worden terug gekeken op een zeer geslaagde dag.

Kijk voor meer informatie over Fietspromo op www.fietspromo.nl. Hier is ook een overzicht van het totale fietsprogramma voor 2022 met tochten en initiatieven binnen en buiten Maassluis te vinden. 

Afbeelding
Tweemaal brons voor judoka’s Mahorokan bij NK Sport 4 jul, 16:23
Afbeelding
28e Sport- en Speldag bij c.k.c. Maassluis Algemeen 4 jul, 14:30
Afbeelding
Maritieme instapwandeling Maassluis Algemeen 4 jul, 11:19
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:45
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Succesvol NK voor vinzwemmers van Delphis Algemeen 3 jul, 18:36
Afbeelding
Kunstwerk van de Maand juli Algemeen 2 jul, 08:29
Afbeelding
Mahorokan judoka Joshua de Lange 5e van Europa Sport 1 jul, 16:32
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Jeugd Kickboksexamens bij Fighting4All Algemeen 1 jul, 13:29
Afbeelding
Klein kindje zwaar gewond na val uit raam - Willem Marislaan Maassluis Algemeen 1 jul, 12:18
Afbeelding
Openbaar Sportplein aan Het Scheur geopend Algemeen 1 jul, 12:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.