Fietspromo viert derde lustrum

Sport
De Fietspromo's samen met Kirsten Wild.
De Fietspromo's samen met Kirsten Wild. (Foto: Fietspromo)

Ter ere van het 15-jarig bestaan van de Stichting FietsProMo werd er zaterdag 18 juni een heuse feestdag georganiseerd. Dit evenement bestond uit een actief, een culinair en natuurlijk een sociaal onderdeel. 

’s Morgens verzamelden zo’n 60 Fietspromo’s zich op het sportcomplex bij Wandelvereniging VTM, welke al jarenlang als gastheer functioneert voor verzamelpunt van de Fietspromo activiteiten. Na ontvangst met koffie en gebak werd Kirsten Wild aan de groep geïntroduceerd. Deze Olympiër met meerdere wereldtitels op haar palmares was namelijk gevraagd om voor de Fietspromo’s een korte fietsclinic te organiseren. Voordat er met de fiets werd afgereisd naar de wielerbaan van wielvereniging de Coureur, welke voor dit deel als gastheer functioneerde, was er gelegenheid om via een interactieve vraag-en-antwoordsessie Kirsten Wild beter te leren kennen.

Na de koffie trok de gehele groep langs de Nieuwe Waterweg naar de Vlaardingsedijk om op de wielerbaan aan de clinic te beginnen. Op speelse wijze werden de Fietspromo’s uitgedaagd om hun gedrag en controle over de fiets beter onder de knieën te krijgen. De oefeningen om tegen elkaar aan te leren fietsen, je samen door de bocht te wringen, te slalommen om de pionnen of het ontwijken van obstakels waren een greep uit de oefenstof. Uiteraard slaagde de een er beter in dan de ander om de oefeningen goed uit te voeren, maar dat kon de sfeer tijdens de clinic niet beïnvloeden. Van begin tot einde was iedereen actief en werd met groot enthousiasme meegedaan. Na 2 uur was het welletjes en keerde de meute terug naar wandelvereniging VTM. Hier was tijd voor een hapje en een drankje, waarvoor Monsieur Paul een uitstekende lunch had voorbereid en Koos Kap de muzikale omlijsting verzorgde. Na een korte terugblik een dankwoord van de voorzitter werd het “smoothie” glas geheven en kon het culinaire deel beginnen.

Mede omdat de weergoden de Fietspromo’s zeer goed gezind waren kon er worden terug gekeken op een zeer geslaagde dag.

Kijk voor meer informatie over Fietspromo op www.fietspromo.nl. Hier is ook een overzicht van het totale fietsprogramma voor 2022 met tochten en initiatieven binnen en buiten Maassluis te vinden.