In totaal deden er drie teams van Dijkvogels mee aan dit evenement.
In totaal deden er drie teams van Dijkvogels mee aan dit evenement. (Foto: Dijkvogels)

Dijkvogels G1 wint de Special Olympics in Twente

Sport

Op vrijdag 10 juni jl. vertrok er een bus vol spelers en begeleiders, vanaf het terrein van CKV Dijkvogels, naar de Special Olympics in Twente. Een tweejaarlijks driedaags evenement voor mensen met een beperking, dat een aantal jaren niet door is gegaan vanwege de corona-maatregelen.

Special werd het dit weekend zeker, de bus werd bestuurd door de moeder van één van de G korfbal spelers, met haar man als assistent.

Er moesten 27 G-spelers het veld op, verdeelt in drie teams. Maar allereerst moest de opening in Hengelo bijgewoond worden, waar onder andere onder het toeziend oog van professor Pieter van Vollenhoven, de Olympische vlam ontstoken werd. Per provincie kwam er een parade aan spelers met een beperking in allerlei takken van sport, die zich presenteerden in het Fanny Blankers Koen stadion in Hengelo. De spelers hadden hun eerste juichmomentje te pakken, ook een paar coaches van Dijkvogels, want die mochten met de daar aanwezige Mark Tuitert op de foto.

Na de nodige nachtrust, voor de club van Dijkvogels in een kampeerboerderij in Lettele, moesten de G-korfbalspelers de strijd aanbinden op het terrein van sportclub Amacitia in Vriezenveen. Het werd een zware warme dag met spanning en sensatie, een lach en een traan, smeren en masseren, noem maar op. Aan het einde van de zaterdag werd besloten het tweede G-team van Dijkvogels eruit te halen, dit omdat er veel spelers uitvielen door warmte en oververmoeidheid. De spelers die nog wel fit waren konden nu verdeeld worden als invallers over de twee andere teams.

De G1 van Dijkvogels stond er goed voor, maar had dan ook te maken met bekende teams als tegenstander en de normaal gangbare regels voor het korfballen. De G3 van Dijkvogels kreeg het moeilijk. De spelers moesten in plaats van 8 tegen 8 nu 4 tegen 4 mensen spelen en dat was, ondanks dat er op geoefend was, lastig. De teams uit Wolvega, Apeldoorn en Amsterdam waren niet anders gewend. De volgende dag verliep een stuk beter, het bleek minder warm op het veld en er waren nu voldoende wissels beschikbaar.

Nu kwam het G3 team op meer winst te staan, zodat zij uiteindelijk eindigde op de tweede plaats in poule 6 van de wedstrijden. Die winst was ook te danken aan de aanmoedigingen van familie van de spelers die naar Twente gekomen waren voor de nodige mentale ondersteuning. Het G2 team van Dijkvogels kreeg uiteindelijk ook nog een medaille.

Fijn was ook dat de organisatie van het Korfbalspel in Vriezenveen goed geolied was. Het optreden van de scheidsrechters werd daarbij gekenmerkt door geduld, duidelijkheid met uitleg waarom er gefloten werd maar ook, niet minder belangrijk, met een grote dosis humor.

Het G1 team van Dijkvogels ging, zoals bij eerdere Special Olympics, weer de strijd aan met het G1 team van sportclub Tempo uit Alphen aan de Rijn. Ze behaalden samen met Dijkvogels een zelfde aantal punten. Het doelsaldo gaf de doorslag de G1 van Dijkvogels werd kampioen!

Afbeelding
Tweemaal brons voor judoka’s Mahorokan bij NK Sport 4 jul, 16:23
Afbeelding
28e Sport- en Speldag bij c.k.c. Maassluis Algemeen 4 jul, 14:30
Afbeelding
Maritieme instapwandeling Maassluis Algemeen 4 jul, 11:19
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:45
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Succesvol NK voor vinzwemmers van Delphis Algemeen 3 jul, 18:36
Afbeelding
Kunstwerk van de Maand juli Algemeen 2 jul, 08:29
Afbeelding
Mahorokan judoka Joshua de Lange 5e van Europa Sport 1 jul, 16:32
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Jeugd Kickboksexamens bij Fighting4All Algemeen 1 jul, 13:29
Afbeelding
Klein kindje zwaar gewond na val uit raam - Willem Marislaan Maassluis Algemeen 1 jul, 12:18
Afbeelding
Openbaar Sportplein aan Het Scheur geopend Algemeen 1 jul, 12:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.