Patrick Smaal en Henk de Jong winnaars 56e Wielerronde van Maassluis

Sport
Het complete peloton bij de Sportklasse.
Het complete peloton bij de Sportklasse. (Foto: Koos ‘t Hart)

De animo voor de wedstrijden heeft niet geleden onder het feit dat de entourage van de Ronde van Maassluis dit jaar anders was en werd verreden op het clubparcours van De Coureur. Veel renners kennen dit parcours als hun broekzak en weten dat hier kansen voor hun liggen.

Het gaat er in het begin van de race om of het enkele hardrijders lukt om eendrachtig weg te rijden. Zeker bij de Sportklasse werd geprobeerd er druk op te zetten en toen na half koers een groep van zes een gat wist te slaan, moest men in het peloton moeite gaan doen om nog op het podium te komen. Uiteindelijk lukte het om twee ronden voor de bel alles weer bijeen elkaar te rijden en kon men zich gaan opmaken voor een eindsprint. Het waren Lars Rietveld en Henk de Jong die toch met een lichte voorsprong de laatste bocht uit kwamen. De Jong kon zo’n 100 meter voor de finish Rietveld achter zich laten. De twee werden gevolgd door Coureurrenner Wouter van de Gaag.

Bij de wedstrijd van de Amateurs en Junioren kregen de vluchters uiteindelijk wel de ruimte. Stolwijker Patrick Smaal en Maarten Speksnijder uit Lekkerkerk demarreerden door na een premiesprint en konden met een voorsprong van een halve minuut de laatste ronde ingaan. Het duel tussen deze twee werd gewonnen door Patrick Smaal. Schipluidenaar Danny Vrolijk won vlak daarachter de pelotonsprint.

Hoewel in een andere omgeving verreden blijft de Wielerronde van Maassluis een geslaagd evenement. Zeker nu er door de nieuwe accommodatie meer sfeer is langs het parcours tijdens de wedstrijd. Gesteund door de sponsoren kan hier jaarlijks een ronde georganiseerd blijven worden.