Afbeelding
(Foto: PR)

Fietspromo naar de Nieuwkoopseplassen

Sport

Afgelopen weekend zouden de Fietspromo’s de begeleiding verzorgen van de Priva toerfietstocht. Helaas kon door omstandigheden dit evenement geen doorgang vinden. De Fietspromo’s gingen niet bij de pakken neer zitten en besloten om twee van de Priva ritten van 80 en 140 km aan te passen en deze afgelopen zondag onder eigen regie toch te rijden. 

Zo’n 20 deelnemers verzamelden zich ’s morgens om 08.30 uur op het Bloemhof in Maassluis om aan hun rit naar de Nieuwskoopseplassen te beginnen. Een uur later vertrokken nog eens 10 Fietspromo’s die deels dezelfde route volgden, maar bij Moerkapelle weer af konden slaan om terug te keren naar Maassluis. Voor de lange afstand fanaten begon de uitdaging na Moerkapelle pas echt. Via Bodegraven werd door een prachtig gebied via een kronkelweg langs de Meije de punt van de Nieuwkoopseplassen aangedaan. Eerst halverwege na zo’n 70km werd in het Noorden een koffiestop ingelast. Na gelaafd te zijn ging het met rasse spoed via Alphen en Boskoop weer terug naar Maassluis. Het laatste deel van de terugweg liep weer via de 80km route. Daar kon geen ontmoeting met de andere maar de groep tot stand worden gebracht en moest de ”afterparty” gescheiden gevierd worden.

Komende zondag staat er bij Fietspromo alweer een klassieker op het programma. De ‘Frans den Oudsten Classic’, voorheen bekend onder de naam Oudewater Classic, kent een afstand van 120km en wordt standaard gereden op de eerste zondag in juli. Dit jaar dus op zondag 3 juli. Omdat dit samen valt met de maandelijkse ‘Open Ride’ is deze klassieker ook toegankelijk voor introducees. Op basis van de opkomst worden voor deze tocht in verband met de veiligheid meerdere groepen gevormd. De rit naar Oudewater wordt op de heenweg voor alle groepen wel met een koerssnelheid tussen de 24 en 28 km per uur verreden. Je moet die snelheid en 120 km dus aan kunnen. Na de koffie in het centrum van Oudewater worden de groepen verdeeld om in diverse rijsnelheden de terugreis naar Maassluis te vervolgen. Vertrek ’s morgens vanaf het Bloemhof in Maassluis is om 08.30 uur gepland en rond 11.00 uur verwacht men aan de koffie te zitten.

Voor de Fietspromo’s die deze afstand en snelheid niet aan kunnen is er in de omgeving van Maassluis ook een rit van zo’n 45km uitgezet.

Kijk voor meer informatie op www.fietspromo.nl.

Afbeelding
Maassluizer (51) redt twee jongens uit zee bij Hoek van Holland: opletten op zwemveiligheid blijft belangrijk Algemeen 12 aug, 06:50
Afbeelding
Aan motivatie ontbreekt het George Almarrawi niet Algemeen 11 aug, 08:30
Afbeelding
Kinderen amuseren zich naar hartenlust bij Kids Olympics Algemeen 11 aug, 07:07
Afbeelding
Magic Circus staat garant voor topamusement Algemeen 11 aug, 06:30
Afbeelding
Auto rolt het water in terwijl bestuurder iets afgeeft bij woning Hellingkade Maassluis Algemeen 10 aug, 13:56
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
‘Open ride’ van Fietspromo druk bezocht Sport 9 aug, 15:36
Afbeelding
Orgelconcert door Evan Bogerd in Maassluis Algemeen 9 aug, 12:57
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 10:30
Afbeelding
Parklif/ve Festival van start gegaan in het park achter Theater Koningshof Algemeen 8 aug, 18:51
Afbeelding
Alsnog Avondvierdaagse medailles voor Oekraïense kinderen Algemeen 8 aug, 15:21
Afbeelding
Historisch Schetsje: 100 jaar wonen op ’t Stort Algemeen 7 aug, 18:43
Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.