Joshua de Lange is Europees jeugd Olympisch kampioen.
Joshua de Lange is Europees jeugd Olympisch kampioen. (Foto: Mahorokan)

Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen

Sport

Bij het European Youth Olympic Festival, wat gehouden werd in Banska Bystrica (Slowakije), heeft Mahorokan judoka Joshua de Lange een geweldig resultaat behaald. In de gewichtsklasse tot 73 kg wist hij de gouden medaille te behalen. 

Door zijn geplaatste status had Joshua de eerste ronde een bye. In de tweede ronde trof hij de sterke Bulgaar Palev die hij met een beenworp met ippon versloeg. In de kwartfinale kwam Joshua uit tegen Huseynov uit Azerbeidzjan. Dit werd een spannende partij waarbij hij eerst op achterstand kwam maar met een overnametechniek toch de winst met ippon kon binnenhalen. De halve finale tegen de Oostenrijker Naschcho duurde nog geen minuut, met een beenworp werd de Oostenrijker direct plat op zijn rug gegooid. Hiermee kwalificeerde Joshua zich voor de finale tegen de als nummer 1 geplaatste Servische judoka Simin. De finale was een spannend gevecht waarin Joshua eerst twee bestraffingen opliep. Na de reguliere wedstrijdtijd werd er doorgegaan in de golden score. Na ongeveer twee minuten in de golden score plaatste Joshua een geweldige tiltechniek waarmee hij een schitterende ippon scoorde. Een enorme ontlading volgde bij zowel Joshua als de meegereisde supporters en coaches. Joshua de Lange Europees jeugd Olympisch kampioen! 

Tobias Bosveld

Mahorokan judoka Tobias Bosveld kwam namens Nederland ook uit bij de EYOF in de klasse -81 kg. Hij trof het niet met in zijn eerste partij de zeer sterke Armeen Karapetian, de latere bronzen medaille winnaar in deze klasse. Na een sterk begin van Tobias liet hij zich toch verrassen met een beentechniek. Aangezien de Armeen niet de halve finale bereikte was er geen herkansing voor Tobias mogelijk. Van JBN talentpartner Mahorokan kwamen ook Jochem van Harten en Floris den Hartog nog op de mat bij de EYOF. Jochem wist op schitterende wijze het goud in de klasse -60 kg te pakken. Floris redde het net niet om door de voorrondes heen te komen.

Mixteam

Alle vier de judoka’s kwamen ook nog in actie met het Nederlands team bij het afsluitende Mixteam toernooi. Met 23 deelnemende landenteams een sterk toernooi. Van het team van Polen werd in de eerste ronde gewonnen met 4-0 (winstpartijen van Jochem en Tobias). Maar in de tweede ronde was het team van Italië hen de baas met 1-4. Alles bij elkaar voor al onze judoka’s een geweldige ervaring om op dit allerhoogste jeugd niveau aan dit Europese Multisport evenement deel te nemen.

Afbeelding
MVC start nieuw zaalseizoen Sport 15 aug, 15:43
Afbeelding
Mischa Koorneef exposeert bij de Open AteLIER Route Algemeen 15 aug, 12:23
Afbeelding
Bestelbus gaat in vlammen op Laan 1940-1945 in Maassluis Algemeen 12 aug, 19:34
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Maassluizer (51) redt twee jongens uit zee bij Hoek van Holland: opletten op zwemveiligheid blijft belangrijk Algemeen 12 aug, 06:50
Afbeelding
Aan motivatie ontbreekt het George Almarrawi niet Algemeen 11 aug, 08:30
Afbeelding
Kinderen amuseren zich naar hartenlust bij Kids Olympics Algemeen 11 aug, 07:07
Afbeelding
Magic Circus staat garant voor topamusement Algemeen 11 aug, 06:30
Afbeelding
Auto rolt het water in terwijl bestuurder iets afgeeft bij woning Hellingkade Maassluis Algemeen 10 aug, 13:56
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
‘Open ride’ van Fietspromo druk bezocht Sport 9 aug, 15:36
Afbeelding
Orgelconcert door Evan Bogerd in Maassluis Algemeen 9 aug, 12:57
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 10:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.