‘Open ride’ van Fietspromo druk bezocht

Sport
Bijna 40 fietsers meldden zich aan de start.
Bijna 40 fietsers meldden zich aan de start. (Foto: Fietspromo)

De eerste zondag van iedere maand is het inmiddels gebruikelijk dat er bij Fietspromo een ‘open ride’ op het programma staat. Deze ‘open rides’ zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van Fietspromo. 

Wellicht mede door de gunstige weersomstandigheden was de opkomst op het Bloemhof afgelopen zondag overweldigend. Bijna 40 fietsers meldden zich aan de start. Uiteindelijk werd besloten twee afstanden te rijden. De grootste groep ging voor een rit over Voorne Putten naar Hellevoetsluis van bijna 95 km, terwijl een kleine groep rijders een korter rondje van 45km over Voorne Putten reed.

In verband met de veiligheid werd besloten om met een vijftal groepen te starten. Iedere groep naar eigen kunnen en onder begeleiding van een wegkapitein. Op het Bloemhof werd voor de start om 09.30 uur enthousiast overlegd wie en welke groep zou moeten.

De eerste groep bestond hoofdzakelijk uit ‘rappe trappers’, waardoor een rijsnelheid van 30 km per uur gemakkelijk kon worden gehandhaafd. Zij ronden na de Beneluxtunnel eerst Rhoon en Poortugaal, en vervolgens via Spijkenisse met gezwinde spoed langs het Spui richting Hellevoetsluis. Alle ander groepen sloten korte tijd later aan op de gebruikelijke koffiestop met prachtig uitzicht over het Haringvliet. Met een zonovergoten hemel en een lichte wind was het voor alle groepen weer prima fietsweer. De sterkste mannen namen hun verantwoordelijkheid door anderen uit de wind te houden. Na de koffie ging men met een behoorlijk tempo langs Oostvoorne en de Brielse Maas weer naar Maassluis, waar het op de terrassen nog even goed toeven was.

Voldaan zijn alle Fietspromo’s weer in afwachting van de volgende activiteiten op de Fietspromo kalender. Aanstaand weekend zal er afhankelijk van het weer en windrichting waarschijnlijk een rondje in de omgeving worden gereden. Maar zaterdag 20 augustus kunnen de Fietspromo’s echt hun borst nat maken. Dan staat ‘Windjemee Den Helder’ op het programma. Op basis van de windrichting zal naar of van Den Helder worden gefietst. De uitdaging wordt om binnen ieders kunnen de afstand van ruim 150km zo snel mogelijk af te leggen. Ondertussen blijven ook de pesionado- en trainingsritten op de woensdag ook in de vakantieperiode gewoon doorgaan.

Kortom weer volop activiteiten bij de Fietspromo’s. Wil je ook eens meemaken of ervaren wat het rijden en oefenen in een groep betekent? Kom dan gerust eens langs op de woensdagavond. Er wordt om 19.00 uur in meerdere groepen gestart vanaf de parkeerplaats bij wandelvereniging VTM. Vergeet overigens niet je valhelm mee te nemen.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van het totale fietsprogramma van 2022 op www.fietspromo.nl