De Run Bike Run van 2020.
De Run Bike Run van 2020. (Foto: Carry Wilmink)

Verschillende evenementen bij AVW de komende maanden

Sport

De vakantie loopt op zijn einde, wat tevens het startsein mag worden genoemd voor een flink aantal activiteiten die bij AVW de komende maanden op het programma staan. 

Te beginnen zal dat voor leden het 40-jarig jubileumfeest zijn op zaterdag 3 september met ‘s middags een activiteit en ‘s avonds eten en muziek in en rondom het clubgebouw. De woensdag daaropvolgend (om 20:00 uur) is er een informatieavond voor diegenen die willen gaan (her)starten met hardlopen of powerwalken. Van september tot januari zullen de lopers op dinsdag- en donderdagavond worden begeleid om bij de 28e Ruitenburg Halve een afstand van 5 of 10 km te kunnen voltooien. Inschrijven voor de beginnerscursussen kan op de infoavond en via de website avwaterweg.nl.

Op zaterdag 17 september kan worden deelgenomen aan de jaarlijkse Run Bike Run. Een aantrekkelijke combinatie voor de vele fietsende hardlopers binnen de vereniging en bovendien altijd bijzonder sfeervol. Maximum aantal deelnemers aan deze recreatieve RBR is 40, die ook toegankelijk is voor niet-AVW’ers. Nieuw dit jaar is de Furieadeloop op zondag 2 oktober. Om 14.00 uur zal in de Haven de stoomfluit klinken van de Furie voor de start van de 5 km (3 rondjes door het centrum). Ook zal er een kinderloop van 1 km zijn. Nadere info over dit loopevenement volgt later. Tenslotte staan ook de vaste 4 AVW-crossen weer op het programma. Op 23 oktober, 13 november, 4 en 18 december zal er in het Sterrenbos dus weer een gevarieerd parcours worden uitgezet over 3 km en zullen er klassementen worden opgemaakt over de diverse afstanden (jeugd over 3 km en mannen en vrouwen over 6 en 9 km). In januari 2023 hoopt AVW de 28e Ruitenburg Halve te organiseren. 

Afbeelding
Passie voor Chocolade biedt ook workshops aan Partnerbijdrage 14 uur geleden
Afbeelding
Restaurant Haven Indah door rechtbank in gelijk gesteld Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Toeslag voor energie is verhoogd Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Van Kortenhof Vuurwerkspektakel tijdens de Furieade Algemeen 28 sep, 18:49
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 28 sep, 10:56
Afbeelding
Niemand van zijn familie woont nu nog in Syrië Algemeen 28 sep, 08:27
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:28
Afbeelding
Fantastische Felix te zien in Groote Kerk Maassluis Algemeen 27 sep, 16:58
Afbeelding
17-jarig bestaan Gallery RitsARt: Kunst tijdens Furieade Algemeen 27 sep, 15:21
Afbeelding
Burendag VVE Molenstaete groot succes Algemeen 27 sep, 14:39
Afbeelding
Twee Mahorokan judoka’s naar TeamNL op Papendal Sport 27 sep, 12:57
Afbeelding
Alles over de Furieade Maassluis 2022 Algemeen 27 sep, 09:29
Afbeelding
Henk Fortuins ‘Verloren Pracht’ in het Douanehuisje Algemeen 26 sep, 16:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.