Afbeelding
(Foto: pixabay)

Korfballers c.k.c. Maassluis verslaan HKV in moeizaam duel

Sport

Het Maassluise vlaggenschip behaalde tegen HKV de tweede overwinning van het seizoen, maar makkelijk ging dat zeker niet. De korfballers keken lang tegen een achterstand aan en wisten die pas richting het einde van de wedstrijd om te buigen.

Door Sander van Aalst

Maassluis 1 begon niet goed aan de wedstrijd, welke onder een bij vlagen lekker Haags zonnetje gespeeld werd. Ondanks de fijne weersomstandigheden had de ploeg van Johan van Barneveldt de grootste moeite om de korf te vinden. Pas na 17 (!) minuten was het Esther Fortuin die namens de Maassluise formatie de eerste goal namens de gasten liet noteren. HKV had inmiddels viermaal gescoord. Het was het startschot van een wedstrijd die iets gelijkopgaander verliep, maar waarbij het publiek zeker niet verwend werd met een doelpuntenfestijn.

Maassluis wist in de tien minuten voor rust, door doelpunten van achtereenvolgens Osayande Iyawe, Tristan Steenks en Jari Sonneveld, de achterstand te verkleinen: 6-4. In hetzelfde tijdsbestek na rust trok Maassluis de stand gelijk door doelpunten van Mark van der Vaart en wederom Iyawe en Steenks: 8-8.

Vanaf dat moment ontspon zich een wedstrijd die van twee kanten slordig was, waarbij veel plaatsfouten gemaakt en veel kansen gemist werden, waaronder vanaf de stip. Toch bleek het momentum bij Maassluis te liggen. In de 46e minuut kwam Maassluis dan ook voor het eerst op voorsprong door een afstandstreffer van Jari Sonneveld. Doelpunten van Julia Mars en Marjelle Mars in de slotfase van de wedstrijd verzekerden Maassluis uiteindelijk van de zwaarbevochten overwinning.

Na drie wedstrijden staat de ploeg van Van Barneveldt, samen met vier andere ploegen, op de tweede plek in de Eerste Klasse en gaat in het Furiadeweekend op bezoek bij hekkensluiter Sporting Trigon.

Maassluis 2

Het tweede team van Maassluis verspeelde de wedstrijd in de eerste helft. Na 30 minuten keek de formatie van Wouter Sies al tegen een 9-3 achterstand aan. Na rust kwam er ‘een andere ploeg’ uit de kleedkamer en toonde het team haar ware gezicht. Tot een overwinning leidde het echter niet. Ondanks dat beide ploegen 6 minuten voor tijd op 11-11 stonden, bleven de punten in Den Haag: 15-12.

Wedstrijden 1 oktober 2022

16:00 uur Sporting Trigon 1 – Maassluis 1

17:00 uur KVS 4 – Maassluis 2

15:00 uur VEO 5 – Maassluis 3

12:30 uur KVS A1 – Maassluis A1

Afbeelding
Forze Hydrogen Racing bezoekt Revius Lyceum Algemeen 25 nov, 10:48
Afbeelding
Aan de slag kunnen als scenarioschrijver is zijn grootste wens Algemeen 24 nov, 08:48
Afbeelding
Workshop over normen en waarden smaakt naar meer Algemeen 24 nov, 07:49
Afbeelding
ChristenUnie: gemeente moet scherper begroten Politiek 24 nov, 06:52
Afbeelding
Kunsttentoonstelling ‘Maassluis en 150 jaar Nieuwe Waterweg’ Cultuur 23 nov, 15:59
Afbeelding
Happy met 3 jaar Van Hemert 2.0 Partnerbijdrage 23 nov, 14:37
Afbeelding
Opening expositie Arien Winkel Cultuur 22 nov, 14:43
Afbeelding
Drukbezochte opening tentoonstelling Schilderen aan het Scheur Cultuur 22 nov, 11:55
Afbeelding
Hollander wint open schaaktoernooi Sport 22 nov, 11:42
Afbeelding
Lionsclub zamelt in voor Voedselbank en staarpatiënten Algemeen 22 nov, 10:50
Afbeelding
Nieuwe kleedkamers en kantine c.k.c. Maassluis opgeleverd Sport 21 nov, 17:53
Afbeelding
Kerstconcert Urker Mannenkoor Hallelujah in Maassluis Cultuur 21 nov, 16:40
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.