OldStars Walking Football Toernooi

Sport
Afbeelding
(Foto: PR)

Donderdag, 29 september, de Dag van het Hart, organiseerden de OldStars Walking van Excelsior Maassluis, hun eerste Walking Football Toernooi.

Deze dag stond geheel in het teken van het Erasmus MC Thorax Foundation, dus alle opbrengsten gaan naar deze Foundation.
Zo’n 12 OldStars Walking Football teams hadden zich voor ons toernooi ingeschreven.

Na een kort openingswoord van onder andere afgevaardigden van het Thorax Foundation, kwam Burgemeester Edo Haan aan het woord en hij overhandigde de afgevaardigden van het Erasmus MC Thorax Foundation een cheque, met een mooi bedrag erop. Hierna werd er een gezamenlijke warming-up gehouden door Eddy Borges van Move for Change. Burgemeester Edo Haan deed vervolgens de aftrap.
Onder schitterende weersomstandigheden werd er gevoetbald. De lunch werd in het zonnetje genuttigd.
Hierna moesten er nog een aantal wedstrijdjes gespeeld worden. Het toernooi eindigde omstreeks 15:00 uur en dat was maar goed ook, want lichte blessures speelden op. Winnaar van het toernooi werd uiteindelijk FC Utrecht.
Tijdens de gezellige Derde Helft, in de kantine van Excelsior Maassluis, werd er nog een Rad van Fortuin gedraaid met uiteraard als doel, geld inzamelen voor het Erasmus MC Thorax Foundation. Nadat er geen lootjes meer over waren, werd het totaal bedrag bekend gemaakt. Het geweldige bedrag van 3.755 euro kan overhandigd worden aan Erasmus MC Thorax Foundation.