De kinderloop van afgelopen zondag.
De kinderloop van afgelopen zondag. (Foto: Carry Wilmink)

Prachtige primeur van de Furieadeloop

Sport

De eerste uitvoering van de Furieadeloop werd afgelopen zondag een onvergetelijke ervaring voor de jonge deelnemers aan de 1 km rondom de Haven en de oudere lopers aan de 5 km langs de Haven en over de Markt (3 rondjes). 

Natuurlijk zat het weer op deze middag erg mee met volop zon en weinig wind, maar de sfeer op en rond het feestterrein op Schanseiland, het parcours door de sfeervolle oude binnenstad en het ‘startschot’ van de fluitende Furie waren ingrediënten die je zelden ziet bij loopwedstrijden. Voor menig kind bleek de afstand van 1 km nog best een zware kluif te zijn, wat na afloop gecompenseerd kon worden met een ijsje op de Markt. Eerste winnaars van de kinderwedstrijd werden Yfke te Kate (4.31) en Thijmen den Otter (3.37). De drie rondjes van bijna 1,7 km over de klinkertjes werden het snelst afgelegd door oud-AVW-lid Wouter van Rossum, die met 17.09 een mooi parcoursrecord voor volgend jaar neerzette. Winnaar bij de dames werd clubgenote Iris Dijkxhoorn in 23.57.

Alle vier de winnaars kregen na afloop een fraaie glazen bokaal uitgereikt op het grote podium op het feestterrein, waar ook de nummers 2 en 3 in de bloemetjes werden gezet. De opkomst was met 80 deelnemers (waaronder ruim 30 kinderen) nog wat bescheiden maar nu de loop eenmaal het licht heeft gezien en de foto’s getoond kunnen worden (zie avwaterweg.nl) zal dit in 2023 ongetwijfeld hoger zijn. Sponsor Ruitenburg keek op deze dag in ieder geval met een brede glimlach toe!

Nog maar nauwelijks bekomen van deze Furieadeloop en het jubileumfeest staat het volgende AVW-evenement al weer voor de deur, zijnde het bekende AVW-crosscircuit, vanaf dit jaar gesponsord door Daamen management advisering. Het circuit bestaat weer uit vier crossen van 3, 6 of 9 km door het Sterrenbos en begint op zondag 23 oktober om 11:00 uur. De voorinschrijving zal komend weekend opengaan. Meer info is te vinden onder Wedstrijden op de website.

Afbeelding
Dringende oproep geweld tegen vrouwen te stoppen Algemeen 25 nov, 14:18
Afbeelding
Forze Hydrogen Racing bezoekt Revius Lyceum Algemeen 25 nov, 10:48
Afbeelding
Aan de slag kunnen als scenarioschrijver is zijn grootste wens Algemeen 24 nov, 08:48
Afbeelding
Workshop over normen en waarden smaakt naar meer Algemeen 24 nov, 07:49
Afbeelding
ChristenUnie: gemeente moet scherper begroten Politiek 24 nov, 06:52
Afbeelding
Kunsttentoonstelling ‘Maassluis en 150 jaar Nieuwe Waterweg’ Cultuur 23 nov, 15:59
Afbeelding
Happy met 3 jaar Van Hemert 2.0 Partnerbijdrage 23 nov, 14:37
Afbeelding
Opening expositie Arien Winkel Cultuur 22 nov, 14:43
Afbeelding
Drukbezochte opening tentoonstelling Schilderen aan het Scheur Cultuur 22 nov, 11:55
Afbeelding
Hollander wint open schaaktoernooi Sport 22 nov, 11:42
Afbeelding
Lionsclub zamelt in voor Voedselbank en staarpatiënten Algemeen 22 nov, 10:50
Afbeelding
Nieuwe kleedkamers en kantine c.k.c. Maassluis opgeleverd Sport 21 nov, 17:53
Afbeelding
Kerstconcert Urker Mannenkoor Hallelujah in Maassluis Cultuur 21 nov, 16:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.