Hardlopen in de regio

Sport
Het clubkampioenschap van 2022.
Het clubkampioenschap van 2022. (Foto: AVW)

Na de Rotterdammarathon en de Ladiesrun heeft de wedstrijdloper altijd een ruime keuze op de regionale loopagenda. Zo werden op vrijdag 12 mei en donderdag 18 mei respectievelijk de Omloop Ter Heijde en de Golden Ten in Delft georganiseerd over de afstanden 5 en 10 km.

Diezelfde afstanden kunnen komende zaterdag worden gelopen in Den Hoorn bij de DIOS Lenteloop, die traditiegetrouw in het Pinksterweekend plaatsvindt. Inschrijven voor deze altijd gezellige (en vaak warme) dorpsloop kan online via de site van DIOS lentefeest. Na-inschrijven op zaterdag in de tent is ook mogelijk.

In hetzelfde weekend gaat ook de Roparun weer van start, een estafetteloop over ruim 500 km met finish op de Coolsingel op Tweede Pinksterdag. Meer AVW’ers zullen echter deelnemen aan de 13e Maaslandloop (340 km) die twee weken later op vrijdagochtend zal beginnen op het parkeerterrein van MVV ‘27. Net als de voorgaande twaalf keer zal AVW weer een team afvaardigen voor deze estafetteloop voor het goede doel welke dit jaar in het teken zal staan van zorgboerderij Het Polderhuis Midden-Delfand.

Op donderdag 15 juni kunnen vervolgens alle remmen los bij het jaarlijkse clubkampioenschap van AVW over 5 km. Vorig jaar konden Jeske de Niet en Patrick de Man zich voor het eerst laten kronen tot clubkampioenen. Behalve de overallwinnaars worden op deze clubavond ook alle podiumlopers in de diverse leeftijdscategorieën in de spotlights gezet. Het levert elk jaar mooie strijd op leidend tot verwoestende eindsprints op de 400-meterbaan. De voorinschrijving voor het clubkampioenschap zal begin juni open gaan.

Later deze zomer staan in het Westland nog de Oranjeloop in Kwintsheul (16 juni), de Kadeloop in Schipluiden (1 juli) en de Ruitenburg Run in Maasdijk (15 juli) op de wedstrijdkalender. Al met al fijne loopvooruitzichten!