Maaslandloop en clubkampioenschap bij AVW

Sport
Het AVW-team in de Maaslandloop van vorig jaar.
Het AVW-team in de Maaslandloop van vorig jaar. (Foto: AVW)

Vrijdagochtend 9 juni gaat op het parkeerterrein van MVV ‘27 voor de dertiende keer de Maaslandloop van start.

Deze door Thof Running georganiseerde estafetteloop over 340 km is onderdeel van de Sport- en Speldagen en staat altijd in het teken van gezelligheid en het goede doel. Het goede doel is dit jaar het Polderhuis Midden-Delfland; een sfeervol omgebouwde oude stal waar vanuit logeerweekends met allerlei activiteiten worden aangeboden voor mensen met meervoudige beperkingen. De estafetteroute voert dwars door Midden-Nederland via Alphen a/d Rijn en Amersfoort naar keerpunt Wageningen en terug via Den Bosch, Gorinchem en Rotterdam.

Onder de negen ingeschreven teams bevindt zich ook weer een AVW-team, dat de afgelopen maanden geld heeft ingezameld via de verkoop van orchideeën, het organiseren van een klaverjasavond en het aanbieden van kleedgelegenheid in het Zadkine bij de Rotterdammarathon. De estafette zal plaatsvinden in twee groepen van vijf lopers die afwisselend elk vijf etappes van ca. 35 km afleggen. De actieve groep heeft de beschikking over vier fietsen en wisselt om de kilometer van loper, wat inhoudt dat iedereen telkens 1 km hardloopt en 4 km fietst. De niet-lopende groep kan herstellen, uitrusten, slapen en eten en wordt daarna met de bus naar het volgende wisselpunt gebracht. De gehele route is van tevoren geladen in de GPS horloges en kan zo al lopend/fietsend worden gevolgd.

De vertrektijd van team AVW is vrijdag in alle vroegte en de geplande aankomsttijd in Maasland is zaterdag rond 16.00 uur, waarna een feestelijke inhuldiging volgt op het podium op het feestterrein.

De volgende lopers zullen AVW vertegenwoordigen:

Anita Krans, Dionne de Wals, Barbara en Lieuwe van Loon, Paul Wolters, Marianne de Grauw, Jolande Mastricht, Peter Hendriks, Martin den Hamer, Robin van der Valk, Selma Dekker en Ruud Wessels. De chauffeurs zijn Hans Knoops en Eite Slootheer.

Clubkampioenschap

Enkele dagen later is men hopelijk voldoende van de Maaslandloop hersteld om deel te nemen aan het jaarlijkse clubkampioenschap van AVW over 5 km.

Donderdagavond 15 juni zal rond 20.15 uur het startschot klinken voor de bekende ronde om de Oranjeplas met finish op de 400-meterbaan. De kampioenen van 2022, Jeske de Niet en Patrick de Man, zullen flink aan de bak moeten om hun titel te behouden. 

De voorinschrijving via de website is reeds geopend en is alleen toegankelijk voor leden, inclusief powerwalkers.