Fietspromo draagt bij aan ‘Maasland loopt voor KWF’

Sport
Fietspromo vertrok vanaf het Wapen van Maeslant.
Fietspromo vertrok vanaf het Wapen van Maeslant. (Foto: Fietspromo)

Afgelopen zondag 10 september werd in Maasland een wandeling gelopen voor het KWF. Fietspromo werd dit jaar gevraagd om hun initiatief uit te breiden met een fietsevenement.

Fietspromo heeft hier graag aan meegewerkt en had deze dag een 3-tal fietsroutes van 45, 80 en 120 km opgezet met vertrek- en eindpunt bij ‘Het Wapen van Maeslant’ aan de Kerkweg in Maasland. De Fietspromo’s zelf reden zoals gebruikelijk in groepsverband en de meeste startten om 9.00 uur voor een rit 120 km richting de Nieuwkoopse Plassen. Na de koffie en nadat iedereen aan de sponsorverplichting had voldaan vertrokken de 80 en 120 km rijders voor een mooie zomerse tocht door het Groene Hart. Onder prima fietsomstandigheden, weinig wind en een lekker temperatuurtje, gingen meerdere voortvarend van start en bereikten rond 11.30 uur de koffiestop in Aarlanderveen.

Na de pauze nam de temperatuur helaas fors toe en begon toch hinderlijke vormen aan te nemen. Bij Zoetermeer werd daarom nog een korte stop ingepast waar de Fietspromo’s zich konden laven, om de laatste kilometers ongeschonden door te komen. Uiteindelijk bereikten alle deelnemers rond14.00 uur veilig en wel het eindpunt bij Het wapen van Maeslant en voegden zich samen met de wandelaar voor het goede doel. Na bekendmaking van het eindbedrag van € 2550 voor het Koningin Wilhelmina Fonds, konden de deelnemers nog lang nagenieten van een mooie fietsdag.

Hoewel de avondtrainingen van Fietspromo op de woensdag in verband met de te vroeg invallende duisternis zijn opgeschort wordt er in de weekenden nog volop gefietst. Zo staat er voor aanstaande zaterdag voor de liefhebbers nog mooie rit over de Veluwe te wachten en op zondag 24 september een rondje naar de Haarlemmermeer. Kortom bij Fietspromo blijft dit jaar voorlopig nog genoeg te fietsen.