Scheidsrechters in het zonnetje bij H.V. Unitas ‘63

Sport
Er werd onder meer tegen DIOS uit Den Hoorn gespeeld.
Er werd onder meer tegen DIOS uit Den Hoorn gespeeld. (Foto: Chris Kalkman)

Afgelopen zaterdag, 30 september, speelden alle teams van handbalvereniging Unitas ‘63 een thuiswedstrijd. Een perfecte gelegenheid om de scheidsrechters - want het was de Week van de Scheidsrechter - in het zonnetje te zetten.

Unitas ontving zaterdag twee teams van S.C. Twist uit Vlaardingen, twee teams van HV ETC uit Hoogvliet en twee teams van DIOS uit Den Hoorn. De allereerste wedstrijd werd gespeeld door de jongens en meisjes van de E2. Zij trapten de dag af met een flinke overwinning. Daarna was de E1 aan de beurt voor een mooie pot. Het scorebord bij de E-jeugd wordt nooit bijgehouden, want het draait vooral om een leuke wedstrijd. Na afloop schieten alle spelers om de beurt op het doel en staan daarmee ook allemaal een keer op doel tijdens de shoot out.

De D1 verloor nipt met 10 - 11 van ETC, waarna de dames C1 een mooie wedstrijd afsloten met een overwinning op DIOS (16 - 13). Nadat de heren C1 een zware wedstrijd hadden en verloren van DIOS, sloten de dames van de B1 de dag af met een verdiende overwinning op ETC met 3 punten verschil (13 -10). Mooie uitslagen tijdens een dag vol wedstrijden bij Unitas.

En omdat het deze week de ‘Week van de Scheidsrechter’ was, werden alle scheidsrechters na de wedstrijd in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. ‘De Week van de Scheidsrechter’ is een sportbreed initiatief waarbij scheidsrechters massaal worden bedankt voor hun inzet. Want zonder scheidsrechters, geen wedstrijden. Dus bij deze nog een extra shout out naar al onze scheidsrechters: scheids bedankt!