Komende zondag eerste LUS van Maassluis

Sport
Een foto van de Ruitenburg Halve met een fraai uitzicht op het parcours.
Een foto van de Ruitenburg Halve met een fraai uitzicht op het parcours. (Foto: AVW)

Bij Poortershaven gaat aanstaande zondag, 3 maart, om 11.00 uur de eerste LUS van Maassluis van start. 

Deze hardloopwedstrijd over 10 km is bewust kort voor de voorjaarsmarathons en tussen de halve marathons in de regio ingepland en kan dienen als een prima graadmeter voor de vorm waarin de (marathon)loper zich op het ogenblik bevindt. Het parcours is zogezegd ‘pr-rijp’ gemaakt wat wil zeggen dat het bestaat uit rechte, vlakke verkeersarme wegen en de ingebouwde mogelijkheid om rechts- of linksom te lopen afhankelijk van de windrichting, zodat het tegenwindgedeelte relatief beschut gelopen kan worden. 

Start en finish is bij Poortershaven direct achter de spoorwegovergang van de Schenkeldijk. Bij zuidwestenwind (het meest voorkomend) gaan de eerste kilometers westwaarts langs het spoor en de windmolens tot het keerpunt net achter de Keersluis. De laatste kilometers staat de wind dan in de rug langs de Nieuwe Waterweg. Het rondje is precies 10 km. 

Om (regionale) toplopers te lokken is er bovendien een mooie geldbonus gezet op de winnaar of winnares als zijn of haar tijd sneller is dan respectievelijk 31 of 35 minuten. De voorinschrijving, via de website avwaterweg.nl, is enkele weken geleden gestart en is nu goed op gang gekomen. Het maximum aantal deelnemers voor deze eerste LUS-editie is 250 en het lijkt er nu op dat dit aantal redelijk benaderd zal gaan worden. Na-inschrijven (kosten 10 euro) is mogelijk op zondag 3 maart vanaf 9.00 uur in de AVW-kantine, mits er nog startplekken vrij zijn. Daar liggen ook de startnummers van de voorinschrijvers klaar en kan worden omgekleed en gedoucht. Na afloop vindt op dezelfde plek rond 13.00 uur de prijsuitreiking plaats van de eerste drie vrouwen en mannen.