Voorbereidingen OLA in volle gang

Verenigingen
Het gebouw van de scoutinggroep is de afgelopen week omgetoverd tot volwaardige bakkerij.
Het gebouw van de scoutinggroep is de afgelopen week omgetoverd tot volwaardige bakkerij. (Foto: Sem Steenbergen - Views Productions)

Vrijdag is het zover, dan gaat de Oliebollenactie (OLA) van de Karel Doormangroep 1 van start. Dit oliebollenfestijn kan alleen plaatsvinden als gevolg van de vele uren voorbereidingen door vrijwilligers. Het gebouw van de scoutinggroep is de afgelopen week omgetoverd tot volwaardige bakkerij.

Het hele bakproces van de oliebol vindt in en rondom het gebouw plaats. Zo is er een ruimte ingericht voor het draaien van beslag, is er een warme rijskamer gebouwd en staan de bakmachines en plopper klaar om mooie goudbruine oliebollen te bakken. Komend weekend, van vrijdagochtend vroeg tot zaterdagavond laat, zullen vrijwilligers (leiding en ouders) Maassluis en omstreken gaan voorzien van heerlijke oliebollen.

De afgelopen weken zijn jeugdleden van de scoutinggroep langs de deuren gegaan om de oliebollen te verkopen. Dezelfde leden zullen op vrijdag 9 of zaterdag 10 december langskomen om de bestelde oliebollen te bezorgen aan huis. De bedrijfsboxen zullen, wanneer aangegeven, vrijdag worden bezorgd op het werkadres.

Nog niks besteld? Via www.ikwiloliebollen.nl zijn de oliebollen te bestellen, bijvoorbeeld als zak of box. Bij de bestelling is er de keuze om voor ophalen of thuisbezorgen te kiezen. Op zaterdag 10 december zal de KD ook aanwezig zijn met een stand op de Kerstmarkt in stadshart Maassluis. Bij deze stand worden losse verse warme oliebollen verkocht en is het ook mogelijk een zak van zes oliebollen te kopen voor 5 euro.