Verdwenen man uit Spanbroek gevonden in Beverwijk: verklaart te zijn ontvoerd

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio)

SPANBROEK - Een man die vrijdagmiddag in Spanbroek door twee mannen was ontvoerd, is maandag gevonden in Beverwijk. Hij werd aangetroffen op de Breestraat in het centrum van Beverwijk, vlak bij het station. Hoewel hij verward leek, had hij geen zichtbare verwondingen.

Verdwenen man Spanbroek

Op vrijdag rond 13.30 uur stond de man op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte in Spanbroek, waarna twee mannen hem in een auto sleurden en meteen wegreden.

Man gevonden Beverwijk

Op maandagochtend kreeg de politie meldingen dat de vermiste man mogelijk bij het station in Beverwijk was gezien. Later die middag werd hij daar gevonden. De man bevestigde tegenover de politie dat hij inderdaad was ontvoerd. Gedurende het weekend werden er twee foto’s van hem verspreid door de politie, met het verzoek om informatie over zijn identiteit en verblijfplaats. Hoewel er verschillende tips binnenkwamen, bleef de politie lange tijd in het duister tasten.

Ontvoering Spanbroek Beverwijk

De politie maakte zich grote zorgen over de gezondheid van de man vanwege de situatie. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er in Heerhugowaard, op 10 kilometer afstand, twee verdachten gearresteerd. Deze verdachten zitten nog vast met beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Hun betrokkenheid bij de ontvoering moet nog worden vastgesteld.

Autodiefstal Spanbroek

Het is nog onduidelijk of een autodiefstal op dezelfde dag op de parkeerplaats in Spanbroek verband houdt met de ontvoering. De politie heeft ook verschillende woningen in de omgeving doorzocht. De man stapte op vrijdagmiddag onder dwang in een auto aan de Herenweg in Spanbroek. Een uur daarvoor werd hij op zijn sokken gezien bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Wuiver. De politie deelt geen verdere details over zijn identiteit vanwege het feit dat zijn naasten nog niet zijn geïnformeerd. Na een medisch onderzoek zal de politie met de man in verhoor gaan.

Afbeelding
Afbeelding