Mike Vugt  kwam als eerste over de eindstreep.
Mike Vugt kwam als eerste over de eindstreep. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress)

Mike van Vugt wint nu al WK-ticket voor de Grand Finals in Italië

Algemeen

GENK - Titelverdediger in de Rotax Max Euro Trophy, de BNL-kampioen en de nummer drie van Rotax Max Grand Finals 2018 Mike van Vugt heeft een overtuigende overwinning behaald tijdens de Rotax Max Challenge Euro Trophy Open in België. Daarmee verzekerde de veertienjarige coureur uit Wognum zich van het eerste ticket voor de Rotax Max Challenge Grand Finals 2019. Hij was de beste op de kartbaan in Genk. Hij greep de overwinning in een zeer competitief veld.

Na op poleposition te zijn gekomen in de officiële getimede training op zaterdag met bijna twee tienden van een seconde voorsprong op P2 in het veld van 39 coureurs, was Mike zeker goed gepositioneerd voor de kwalificatie-heats. De rijder uit het team van JJ Racing en gesteund door JVD Power won beide heats en stond daarmee aan het einde van de dag bovenaan de ranglijst. Ook had hij de snelste ronde neergezet in elk van zijn sessies.

"Het was echt een goede start van het weekend", zei de karter van JJ Racing. "De snelheid was er al in de vrije training. We waren de snelste in de kwalificatie met 0.182 seconde en wonnen beide heats. We hadden een goede set-up met in combinatie met de motor in samenwerking met Jacco, Jeffrey en mijn monteur Gerard."

Eerste race

In de eerste race op zondag eindigde Mike in de dertien ronden durende race als tweede. Maar in de tweede beslissende finale was er niemand opgewassen tegen de snelle Noord-Hollander. Met de Exprit-kart reed hij rondje na rondje strakke tijden. Toen de laatste ronde werd afgevlagd, was het Mike die de verdiende overwinning pakte. Bovendien verdiende hij als eerste Europeaan het eerste beschikbare WK-ticket in Europa.

"De competitie is sterker dan vorig jaar toen ik de serie won. Het is goed geweest om hier te racen. In finale 1 had ik een geweldig gevecht met de andere jongens. In de laatste finale hadden we niet de beste set-up, maar we slaagden er met Thom Reinaerdts op mijn hielen toch in de overwinning te behalen. Ik had het vertrouwen dat ik dit weekend kon winnen en dat is het belangrijkste. Met dank aan de steun van mijn team JJ Racing, JVD Power en mijn monteur, mijn familie en alle anderen."

Hoofddoel

Mike is geen onbekende op de 1.360 meter lange baan in Genk, maar ook zijn naaste rivalen, die allemaal vochten voor een plaats op de grid van de Rotax Max Grand Finals op het Circuito Internazionale Napoli in Italië in oktober. "Mijn hoofddoel in 2019 is terug te keren naar de Rotax Max Grand Finals en te winnen! Ik ben niet tevreden met de derde plaats vorig jaar in Brazilië, dus ik ben blij dat ik nu al mijn ticket heb gewonnen. Zo kan ik me concentreren op mijn raceseizoen."

Gevraagd naar het volgende internationale evenement van de Rotax Euro Trophy, zei de jonge kampioen veel positieve gevoelens te hebben over de tweede ronde van de Rotax Max Euro Trophy, die eind mei in Italië wordt gehouden. "Adria is een coole track. Ik vind het heel leuk en het is iets anders. Ik zou daar weer goed moeten kunnen presteren!"

Mike komt al juichend over de finish.
Afbeelding
Misstanden vastgoedsector? Meld Misdaad Anoniem Algemeen 26 sep, 15:42
Afbeelding
Brilshop Opmeer viert feest Partnerbijdrage 26 sep, 15:21
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Medemblikse Merel Braaksma wil haar droom waarmaken Algemeen 22 sep, 08:00
Afbeelding
Een park en 41 nieuwe woningen in project Spierland Algemeen 21 sep, 10:49
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Oppermachtige Candy Blue Chip wint in Medemblik Algemeen 19 sep, 19:16
Afbeelding
Grote woningbrand in Andijk 112-nieuws 16 sep, 21:34
Afbeelding
Brandmelding bij bloembollenbedrijf in Wervershoof 112-nieuws 16 sep, 15:12
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Archange de Jiel gaat voor hattrick tijdens kortebaan in Medemblik Algemeen 15 sep, 21:20
Afbeelding
Minimagie van Djef Bankersen uit Benningbroek Algemeen 14 sep, 16:49