Nieuwjaarsduik bij wsv Bestevaer

Algemeen
Siem Zeilemaker neemt dit jaar weer het voortouw om het koude water in te duiken.
Siem Zeilemaker neemt dit jaar weer het voortouw om het koude water in te duiken. (Foto: archief Rodi Media)

MEDEMBLIK – Progressief West-Friesland verzorgt woensdag 1 januari 2020 de Nieuwjaarsduik aan de Vooroever in Medemblik. Deelnemers kunnen zich bij wsv Bestevaer om 13.30 uur inschrijven. Siem Zeilemaker neemt ook een duik in het IJsselmeer en daagt iedereen uit om ook in het water te springen en het goede doel te ondersteunen.

De duik wordt dit jaar gehouden op het terrein van Bestevaer. De zeilschool in Medemblik geeft opleidingen in onder meer optimisten, splashes, catamarans en op surfplanken.

Ook organiseert het diverse evenementen op het water. Meer informatie, zie www.wsvbestevaer.nl.

Nieuwjaarsduik

Deelnemers betalen 5 euro om het koude IJsselmeer te trotseren en krijgen daarvoor twee consumpties voor bijvoorbeeld warme chocolademelk of soep. Belangrijk is om zelf een handdoek mee te nemen. Een arts is aanwezig als eventuele noodgevallen zich voordoen. Opzwepende muziek wordt gedraaid voor de deelnemers om gezamenlijk het IJsselmeer in te rennen. Doe mee, steun MirandaMania en duik 1 januari in het IJsselmeer!

Goede doel

Stichting MirandaMania is in 2012 opgericht ter nagedachtenis aan Miranda Meendering-Braaksma, die op 37 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van melanoomkanker. De stichting organiseert jaarlijks de spinningmarathon en muziekfestival, waarvan de opbrengst naar diverse goede doelen gaat. De MirandaMania spinningmarathon vindt plaats op zaterdag 14 maart 2020. Zet alvast deze datum in de agenda.

Wie durft!