Voorjaarsconcert Medemalaca Vocali in Sint Pieter

Algemeen
Medemalaca Vocali geeft, onder leiding van Jan Laan, 14 en 15 maart haar voorjaarsconcert.
Medemalaca Vocali geeft, onder leiding van Jan Laan, 14 en 15 maart haar voorjaarsconcert. (Foto: John Roos)

MEDEMBLIK - Gemengd koor Medemalaca Vocali geeft 14 maart om 20.15 uur en 15 maart om 14.30 uur haar jaarlijkse voorjaarconcert in de Bonifaciuskerk, aan het Kerkplein in Medemblik.

Ook dit jaar met een begeleidingsorkest van dertig professionele musici en vier solisten, te weten Jeanette van Schaik (sopraan), Linsey Coppens (alt), Edward Leach (tenor) en Yonathan van den Brink (bas).

Op het programma staat het Stabat Mater van de Italiaanse componist Rossini. Dit werk beschrijft, hoe Maria onder het kruis staat waaraan Jezus hangt. Het is een dramatisch stuk met fantastische muziek en een bewogen historie.

Heel anders van sfeer is het Lauda Sion van Mendelssohn. De Latijnse tekst is van de middeleeuwse filosoof en kerkleraar Thomas van Aquino. Mendelssohn heeft de droge middeleeuwse tekst van prachtige muziek voorzien. Onder leiding van de dirigent Jan Laan heeft het koor zich beide werken eigen gemaakt.

De toegangsprijs is 20 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Verenigingsgebouw Sint Pieter, tel. 02227-542156 of via info@medemalaca-vocali.nl.

Kijk voor meer informatie op www.medemalaca-vocali.nl.