Nieuw: Shop-in-shop concept MEET Medemblik

Algemeen
Beleef Medemblik en omgeving.
Beleef Medemblik en omgeving. (Foto: Fotografie-RG)

Medemblik bruist! Een kreet die al jaren van mond-tot mond gaat. Door COVID-19 zijn vele activiteiten uitgesteld, opgeschoven of afgelast. Maar de Medemblikkers bruisen van de ideeën om elkaar door dik en dun te steunen; een mooi voorbeeld hiervan is het shop-in-shop concept MEET Medemblik.

Een sfeervolle winkel met gifts en souvenirs, dát is wat initiatiefneemster Corona Rentenaar met stichting MEET Medemblik voor ogen heeft. Hierbij wordt ze ondersteund door Sjaak Botman. Een eigentijds shop-in-shop concept, met een verrassend assortiment hand- en ambachtswerk, kunst en streekproducten die je de stad en haar omgeving laten beleven.

Het concept is bedacht om een fysieke plek in de retail voor iedereen toegankelijk te maken. Corona: “Op dit moment onderzoeken we of een dergelijk concept haalbaar is in Medemblik. Bij veel mensen leeft de wens om een winkel te beginnen. Door deze creatieve geesten, (kleine) ondernemers en startups met elkaar te verbinden, wordt die droom bereikbaar. Met het bundelen van krachten en het delen van faciliteiten, sta je samen sterker en kun je je product aan een breder publiek presenteren dan individueel haalbaar is”.

Deelnemen

Sjaak: “Iedereen met bevlogenheid en die staat voor een mooi product, is van harte welkom om deel te nemen aan het shop-in-shop concept. Al voor 20 euro per maand kun je een plank huren in de winkel. Ook is het mogelijk om een displaytafel of ministore te huren en voor kunstenaars is er een expositieruimte. En het mooie is: de identiteit van je product of merk is gewaarborgd.”

Visitor Information Point

Een ander belangrijk onderdeel van het concept vormt een Visitor Information Point (V.I.P.). “Medemblik staat voor gastvrijheid en een Visitor Information Point mag in de Nieuwstraat dan ook niet ontbreken. Het V.I.P. informeert bezoekers over wat er te beleven is in en rond Medemblik, maar is ook een plek die ondersteuning biedt als je bijvoorbeeld een apotheek of huisarts nodig hebt. Ook wordt onderzocht of een openbare toiletvoorziening gerealiseerd kan worden. Voor het V.I.P. zijn we opzoek naar trotse Medemblikkers die het leuk vinden om als vrijwilliger de toerist wegwijs te maken in onze mooie gemeente.

Belangstelling?

Wie interesse in deelname aan het shop-in-shopconcept MEET Medemblik of zich aan wil melden als vrijwilliger, kan contact opnemen met Corona Rentenaar, tel 06-26354975 of via info@promoject.nl.