In de gemeente Medemblik wordt 5 mei de vrijheidsmaaltijdsoep gegeten

Algemeen
Kook ook de heerlijke vrijheidsmaaltijdsoep.
Kook ook de heerlijke vrijheidsmaaltijdsoep. (Foto: Pixabay)

De vrijheidsmaaltijd van de stichting Bonifaciuskerk Medemblik kan niet doorgaan, omdat de coronamaatregelen nog steeds niet toestaan dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Maar … het alternatief is de vrijheidsmaaltijdsoep.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei hoopt dat de vrijheidsmaaltijdsoep aan zoveel mogelijk tafels wordt geserveerd, zodat er ondanks de maatregelen toch getoost kan worden op vrijheid. Het comité vroeg Yvette van Boven om het recept voor de vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 te ontwikkelen. Het is een makkelijk, heerlijk recept dat iedereen kan bereiden, eventueel met een eigen twist. Maar het is vooral een ideale voedingsbodem voor een goed gesprek over vrijheid en onvrijheid. Of dat nu in gezinsverband aan de keukentafel is of… stof tot praten over vrijheid is er in de huidige omstandigheden genoeg.

In aanloop naar Bevrijdingsdag deelt de stichting Bonifaciuskerk Medemblik ook graag het recept, waardoor iedereen op 5 mei de soep kan koken. Om uiteindelijk samen te eten, te praten en te toosten op vrijheid! Het recept ontvangen? Stuur een e-mail naar bonifaciusmedemblik@gmail.com. Zet 5 mei soep in het onderwerp en het wordt spoedig opgestuurd.