Concert Helena Basilova in Bonifaciuskerk in Medemblik

Algemeen
Pianiste Helena Basilova.
Pianiste Helena Basilova. (Foto: aangeleverd)

Helena Basilova trakteert haar publiek donderdag 1 juli om 20.30 uur op een prachtig piano recital met drie werken, gecomponeerd ‘in C’, van Mozart, Schumann en Prokofjev in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9 in Medemblik.

De Stichting Bonifaciuskerk is vereerd om haar in huis te hebben en de klanken van de Grotrian vleugel beloven een lust voor het oor te zijn. Pianiste Helena Basilova is geboren in Moskou als dochter van twee pianisten. Op 5-jarige leeftijd begon zij met pianoles en toen ze 7 jaar was, kwam zij met haar moeder naar Nederland. Ze studeerde met lof af aan het Conservatorium in Amsterdam. Ze heeft ook een tijdje in New York gewoond om zich daar verder te ontwikkelen en studeerde ook daar met de hoogste onderscheiding af. Haar piano-carrière nam een vlucht na de toekenning van de Debuut Serie Concert Tour in 2008. Sindsdien heeft ze in alle belangrijke concertzalen van Nederland gespeeld en vervolgens in Europa, Zuid-Amerika en de V.S. Helena doceert aan het ArtEZ-conservatorium.

Wie het concert wil meemaken, kan kaarten reserveren via bonifaciusmedemblik@gmail.com of bel 06-20534941. Een entreekaart kost 10 euro.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.