MEET Medemblik is méér dan een winkel vol mooie producten

Algemeen
Monique Mons-Landahl toont haar werken in het concept MEET Medemblik.
Monique Mons-Landahl toont haar werken in het concept MEET Medemblik. (Foto: Fotografie-RG)

Stichting MEET Medemblik opent 1 juli haar deuren in een prachtig historisch pand in centrum van Medemblik. In de winkel presenteren zo’n veertig starters, ondernemers, webshophouders en kunstenaars vol trots hun product. 

Maar naast dit podium, betekent het shop-in-shopconcept zoveel meer voor de deelnemers. Kunstenares Monique Mons-Landahl vertelt hoe MEET Medemblik haar dat ene zo belangrijke zetje geeft om het penseel na twee jaar weer op te pakken.

Inspiratie

Monique is amateur kunstenares met volop inspiratie. Aan het schilderen van felgekleurde dieren beleeft zij veel plezier. Ook op haar werk bij gemeente Medemblik heeft zij het erg naar de zin. Als op de dag voor de geboorte van hun eerste kleinkind, plotseling haar man komt te overlijden, is niets meer wat het was. Het grote verdriet om haar man maakt dat het haar niet meer lukt om de rust en inspiratie te vinden om te schilderen.

Duwtje

Tot ze een WhatsApp- berichtje krijgt van haar bonuskleindochter. “Toen mijn kleindochter Noa mij een berichtje stuurde dat haar moeder de door haar gemaakte knuffeltjes gaat verkopen in een hele leuke winkel in Medemblik, was ik gelijk nieuwsgierig. Ze vertelde dat je er een plank, tafel of kast kan huren en dat er nog plankjes vrij waren”, legt de 62 jarige inwoonster van Oostwoud enthousiast uit. “En hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik een bepaalde spanning voelde van ‘hé, dit is leuk om te doen’. Tijdens mijn bezoek aan de winkel, wist ik het meteen: Ik ga ervoor, dít is het duwtje in de rug dat ik nodig heb om mijn schilderhobby weer op te pakken!”

Contact

“Vooral het contact met de mensen, zowel met de klant als met de andere deelnemers, maakt mij blij. En de wetenschap dat ik mijn werk kan laten zien en zo een glimlach op het gezicht van mensen kan toveren. Als je alleen bent, zit je ’s avonds vaak in je uppie voor de tv. Daarom is het voor mij des te fijn om op deze manier onder de mensen te zijn, zeker als ik over niet al te lange tijd met pensioen ga.”

Samen

Het uitgangspunt van het shop-in-shopconcept is het creëren van een aantrekkelijk en verrassend aanbod door de winkel laagdrempelig toegankelijk te maken voor iedereen. Het bundelen van de krachten en het delen van de faciliteiten staan hierbij centraal. Monique: “Al tijdens het inrichten van de winkel, was het heel gezellig met elkaar. Iedereen is behulpzaam, inspireert elkaar en denkt met elkaar mee. Achter in de winkel heb ik mijn plek ingericht. Op de donkere muur komt mijn werk prachtig uit, daar ben ik best wel trots op. Ja, nu ik er zo over nadenk, is MEET Medemblik voor mij veel meer dan alleen een winkel.”

Verrassend

In de zomerperiode zijn de winkeldeuren van MEET Medemblik zeven dagen per week geopend. Naast de verkoop van een verrassend assortiment (woon)accessoires, gifts, hand- en ambachtswerk en kunst, worden er diverse exposities, workshops en demonstraties georganiseerd. 

Voor meer informatie over het huren van een plekje in de winkel, kun je bellen met Corona Rentenaar, tel. 06-26354975.

Kom ook een kijkje nemen op de Nieuwstraat in Medemblik en bewoner MEET Medemblik. U gaat vast met wat leuks naar huis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding