Rondomweekend afgelast, harddraverij 20 september gaat wel door in Medemblik

Algemeen
De paarden strijden 20 september weer tijdens de Kortebaan van Medemblik.
De paarden strijden 20 september weer tijdens de Kortebaan van Medemblik. (Foto: Fotografie-RG)

MEDEMBLIK - Veel (oud)Medemblikkers zijn teleurgesteld, maar het kan niet anders: het Rondomweekend gaat niet door. De Draverij gaat wel door. Voor velen een opluchting, want die gezelligheid die missen ze in de stad.

Het afblazen van het jaarlijkse Rondomweekend valt zowel het bestuur als de diverse commissieleden zwaar. Voorzitter Hans van Woerkom: “Wij balen ervan dat ook in 2021 het stadsfeest niet plaatsvindt. Lang hoopten we dat de overheid de COVID-19 maatregelen voor evenementen zou versoepelen. Daar werd niet toe besloten. Pas op 20 september komt de overheid met nieuwe -hopelijk minder strenge- regels. Dit is te laat.”

Op het programma stond onder meer een stadsquiz, puzzelrit en het muziekfestival. In de opgelegde maatregelen staat een maximum aantal van 750 mensen in de feesttent en de verplichte toegangscontrole. Dat is volgens de organisatie niet haalbaar. Ook de activiteiten voor de jeugd gaan niet door. 

Maar in 2022 wordt de 35e editie alsnog gevierd. Hans: “De reeds geïnde contributie voor 2021 van de bijna 1.700 Rondom-leden bewaren we voor volgend jaar. In 2022 maken we er weer een mooi feest van!”

Draverij

Hans Nipshagen, voorzitter van Harddraverijvereniging Prins Hendrik laat weten dat iedereen dit jaar weer kan genieten van de Draverij op de Nieuwstraat in Medemblik. Maar wat als het kabinet op vrijdag 17 september besluit om de maatregelen niet los te laten op 20 september? Bij een dergelijk besluit kan de harddraverij niet doorgaan. Desondanks besloot het bestuur dit risico voor lief te nemen en de organisatie vol in gang te zetten. Vrijdag 17 september is dus een spannende dag voor de Medemblikkers.

De leden krijgen hun entreekaart vóór 20 september thuisbezorgd. Als de Draverij toch niet door kan gaan, is de kaart geldig in 2022. Niet leden kunnen een kaart kopen aan de kassa’s van de baan. Let op! Een geldig vaccinatie-of herstelbewijs of negatieve coronatest is verplicht om te tonen.

Het programma is dit jaar wel ingekort. De ringrijderij gaat niet door. Iedereen is welkom tijdens de Kortebaan van Medemblik. Over de kermis en het vuurwerk is het bestuur nog in overleg.

Meer informatie is te vinden op www.prinshendrik.net of Facebook.