Witte kerkje heet nu Cultuurhuis ABBEkerk

Algemeen
Het Witte kerkje heet nu Cultuurhuis ABBEkerk.
Het Witte kerkje heet nu Cultuurhuis ABBEkerk. ((Foto: aangeleverd))

Een bevlogen groep inwoners uit Abbekerk richtte vijf jaar geleden een stichting op om het Witte kerkje te behouden voor de dorpsgemeenschap. Het gebouw is 1 juli jl overgedragen aan stichting Cultuurhuis ABBEkerk.

De Protestantse Gemeente MiddenWestfriesland wilde stoppen met haar activiteiten in de kerk en het gebouw van de hand doen. Jaren volgden van touwtrekken, geduld, doorzetten en bevlogenheid. De spreekwoordelijke ‘kogel ging door de kerk’. 

De buitenkant van het kerkgebouw is onbeschadigd, maar de binnenkant is echter slecht. Enkele mensen zijn momenteel bezig met opknappen.

Het Cultuurhuis van ABBEkerk wil een nieuw cultureel middelpunt worden in de breedste zin van het woord: feesten, markten, concerten, toneeluitvoeringen, bezinningsbijeenkomsten, galeries, rouw en trouw. Het gebouw is te huur, evenals het naastgelegen ABBEhuisje, daar worden activiteiten gehouden op kleine schaal. De leefbaarheid wordt door dit cultuurhuis vergroot, want samen dingen ondernemen en beleven is onmisbaar in de gemeenschap.

De organisatie werkt ook samen met het Groene kerkje in Lambertschaag.

Om het cultuurhuis vorm te geven is geld nodig. Word donateur om het gebouw te onderhouden. Maak een bijdrage over naar NL13INGB0008441793 ten name van stichting Cultuurhuis Abbekerk.

Ook worden vrijwilligers gezocht om te helpen bij de verbouwing, de inrichting  van activiteiten, helpen in de bediening en het schoonhouden van het gebouw. Aanmelden kan bij Herman de Jong, tel. 06-50472696 of dejong.hj@kpnmail.nl.