Brandweerkazerne Hoorn open voor inleveren (illegaal) vuurwerk

Algemeen
Ook deze jaarwisseling geldt er een landelijk vuurwerkverbod.
Ook deze jaarwisseling geldt er een landelijk vuurwerkverbod. (Foto: Designecologist - Pexels)

 Inwoners uit Westfriesland die vuurwerk in huis hebben, kunnen dat zonder consequenties inleveren op 28, 29 en 30 december bij de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal 1 in Hoorn. Deskundige brandweermedewerkers nemen het vuurwerk daar in ontvangst. Dit jaar geldt er een landelijk vuurwerkverbod. Wie vuurwerk vervoert of afsteekt, loopt het risico op een boete. 

Ook deze jaarwisseling geldt er een landelijk vuurwerkverbod, om de druk op ziekenhuizen, huisartsposten en handhavers op straat te verminderen. Om inwoners van gekocht vuurwerk af te helpen, wordt een inzamelpunt geopend waar iedereen uit Westfriesland terecht kan met vuurwerk. Dit geldt ook voor zwaar vuurwerk dat eerder al illegaal was.

Burgemeester Jan Nieuwenburg wil, net zoals zijn Westfriese collega’s, met dit inleverpunt inwoners de mogelijkheid bieden om vuurwerk in te leveren. “Het is niet veilig om vuurwerk in huis of ergens anders voor langere tijd te bewaren. Daarnaast is dit een goede gelegenheid om mogelijk illegaal vuurwerk zonder gevolgen in te leveren. We weten dat ouders soms ook vuurwerk vinden in de kamer van hun kind. Neem geen risico’s door het te bewaren. Lever het in, want dan wordt het door een speciaal bedrijf afgevoerd.”

Inwoners kunnen deze drie dagen van 13.00 tot 16.00 uur terecht bij de brandweerkazern. Daar wordt het vuurwerk zorgvuldig verpakt. Aan het einde van dag wordt het door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Inwoners wordt gevraagd niet met het openbaar vervoer te komen. Lopend of met eigen vervoer is het veiligst.

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/vuurwerk.