De High Performance Regatta vindt van 10 tot en met 12 juni plaats in Medemblik
De High Performance Regatta vindt van 10 tot en met 12 juni plaats in Medemblik ((Foto: Laurens Morel))

Nieuw zeilevenement van 10 tot en met 12 juni in Medemblik

17 jan, 20:00 Algemeen

Een nieuw jaarlijks terugkerend internationaal zeilevenement vindt van 10 tot en met 12 juni plaats in Medemblik genaamd de High Performance Regatta.

Sailservice draagt zorg voor de organisatie van dit spectaculaire evenement. Organisatoren Arjen Rahusen (voorzitter) en Alex Hoeve (Race Officer) - die samen jarenlang in de organisatiecommissie zaten van de vermaarde Spa/Delta Lloyd Regatta - hebben er alle vertrouwen in dat het evenement de komende jaren uitgroeit tot een internationaal aansprekend evenement.

Met de uitstekende faciliteiten die Medemblik en het IJsselmeer voor de zeilers hebben te bieden heeft de High Performance Regatta alle ingrediënten in handen om de zeilers een mooi evenement te bieden.

De High Performance Regatta staat open voor de volgende klassen 29er, 49er, 49erFX, KiteFoil, Nacra15, Nacra17, WASZP en WindFoil. Race Officer Alex Hoeve stelt dat dat de High Performance Regatta de omstandigheden en voorwaarden voor de zeilers centraal stelt. “Het moet voor de zeilers een genot zijn om naar Medemblik te komen en te weten dat je je nergens zorgen om moet maken. Goede organisatie op de wal en het water moeten top zijn. Gelukkig hebben wij veel ervaring met het organiseren van zeilevenementen in Medemblik. Met de steun van de gemeente Medemblik, de provincie Noord-Holland en het Regatta Center Medemblik hebben wij een goede basis. En, het is voor het publiek goed te volgen vanaf de kant.” 

De Medemblikse sportwethouder Joset Fit en topsportcoördinator Team Medemblik Pieter Verhoogt zijn blij dat Medemblik met het nieuwe evenement weer haar gastvrijheid kan tonen aan de internationale zeilliefhebber. Samen met de provincie Noord-Holland kijken zij uit naar het evenement. Gedeputeerde Sponsoring, Ilse Zaal, verwacht dat de vernieuwde Regatta Medemblik bijdraagt aan de ambitie van de Noord-Hollandse IJsselmeerkust om topsportlocatie voor de wedstrijdwatersport te blijven. Bovendien is de High Performance Regatta een goede promotie voor de wedstrijdwatersport in en aan het IJsselmeer.

Zeilevenement vindt dit jaar evengoed plaats op het IJsselmeer bij Medemblik.
Afbeelding
Waarderingsspeld voor bestuursleden De Cromme Leeck in Wognum Algemeen 16 mei, 10:50
Afbeelding
Woningoverval in Medemblik 112-nieuws 15 mei, 23:27
Afbeelding
Theatergroep Sint Pieter in Medemblik speelt Samen Alleen Algemeen 15 mei, 11:59
Afbeelding
Tobias Spruit uit Andijk fietst de Alp d’Huez Algemeen 12 mei, 08:00
Afbeelding
Afsluiting deel Westfriesedijk Algemeen 11 mei, 13:10
Afbeelding
Autorally Lions Opmeer-Medemblik groot succes Algemeen 11 mei, 13:05
Afbeelding
Meerdaagse oefening op diverse locaties in Westfriesland Algemeen 11 mei, 10:32
Afbeelding
Jubilarissen bij Excelsior in Andijk, zelfs 65 jaar! Algemeen 10 mei, 14:42
Afbeelding
Coalitievorming in gemeente Medemblik nog niet helemaal rond Algemeen 10 mei, 13:04
Afbeelding
Meedenken over huisvesting buitenlandse werknemers in Westfriesland Nieuws 10 mei, 10:29
Afbeelding
Lucille Werner panellid bij discussiebijeenkomst ZZWW Zorg 9 mei, 15:40
Afbeelding
Truckfestival op 29 mei 2022 terug in binnenstad Medemblik Uit 9 mei, 14:04
Afbeelding
Dromen van een wereld zonder ALS Bedrijf in Beeld 9 mei, 11:13
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Medemblik

Op Rodi Medemblik volg je het laatste nieuws uit Medemblik. Rodi Medemblik informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Medemblik

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Medemblik in je mailbox.