Carl Slotboom leest veel, maar schrijft zelf ook. Bevroren Tijd komt eind januari uit.
Carl Slotboom leest veel, maar schrijft zelf ook. Bevroren Tijd komt eind januari uit. (Foto: RG-Fotografie)

Carl Slotboom uit Medemblik is auteur van Bevroren Tijd

20 jan, 08:00 Algemeen

Carl Slotboom (73) is een bevlogen en veelzijdig man en al jaren bekend in de culturele wereld waar zijn hart naar uit gaat en waar hij ook heel veel in en voor doet. Zijn roman Bevroren Tijd komt 31 januari uit. Maar dat is slechts een onderdeel waar deze duizendpoot zijn creativiteit in kwijt kan.

De in Zutphen geboren en getogen Slotboom studeerde op jonge leeftijd operazang aan het conservatorium van Amsterdam en nam toneellessen aan de toneelschool van de destijds bekende televisieacteur Ben Aerden (bekend van Spetters en Dagboek van een herdershond). Carl volgde daarna twee jaar privé-zanglessen in Lippe Detmold (Duitsland) en zong vervolgens als operettetenor aan het Stadttheater van Sankt Pölten in Oostenrijk. Tegelijkertijd studeerde hij aan het conservatorium van Wenen. In Wenen volgde hij, naast zijn studie aan het conservatorium, een theateropleiding in de breedste zin van het woord. Hij kreeg les van bekende Oostenrijkse acteurs. Als barbier in Der Mann von La Mancha, een productie van het Stadttheater Sankt Pölten, was Carl te zien op de Oostenrijkse televisie. 

Na zijn eindexamen in 1978 zong hij op 29 jarige leeftijd een aantal maanden bij de Hoofdstad Operette in Amsterdam en zo’n vijf jaar als eerste tenor in het koor van de Nederlandse Opera. Tijdens zijn werkzaamheden bij de Nederlandse Opera gasteerde hij bij vele amateur operetteverenigingen in Nederland.

Therapeut

Carl moest om gezondheidsredenen stoppen met zingen. Hij maakte een carrièreswitch en werkte twaalf jaar als hypnotherapeut en specialiseerde zich in de incestproblematiek. Zijn incesttherapie, die de basis vindt in de Speyer-therapie, werd in de jaren tachtig behandeld aan de Hogeschool van Amsterdam. Hoewel zijn praktijk officieel gesloten is, worden er regelmatig nog cliënten behandeld. Tevens gaf hij cursussen psychologie, parapsychologie en hypnose, lezingen en demonstraties. 

Regisseur

Op verzoek van de Stadsdeelraad Amsterdam-Noord schreef en regisseerde Carl in 1984 een kindermusical. Daarna regisseerde hij operettes en houdt zich sinds veertig jaar bezig met het regisseren van toneelgroepen. 

Toneelschrijver

Sinds 1994 schrijft de duizendpoot toneelstukken en hij behoort al jaren tot één der meest gespeelde auteurs in Nederland. Zijn toneelstukken worden gespeeld in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Engeland, Amerika en Canada. “Mijn toneelstukken hebben geen diepere lagen, ze zijn er om het publiek te laten lachen, niet meer en niet minder.” Carl heeft inmiddels rond de honderd toneelstukken op zijn naam staan.

Televisie

Carl was als bestuurslid van het Groene Kerkje in Lambertschaag jarenlang de concertprogrammeur. Hij kijkt nauwelijks televisie, behalve tussen Kunst & Kitsch, Twee voor Twaalf, Het Mes op Tafel en af en toe een natuurdocumentaire. De televisie gaat na het journaal uit. Carl is, net als zijn vrouw Anja, een lezer: geschiedenis, biografieën, filosofie, psychologie, literatuur. Hij is overtuigd atheïst en gelooft dat alles is ontstaan uit niets en dat alles zal wederkeren tot niets. Hij heeft respect voor ieder mens, elke seksuele geaardheid en elk geloof of ongeloof. “Zolang mensen hun medemensen niet kwetsen of nadeel berokkenen, moeten ze vooral doen wat ze prettig vinden. Ieder vult zijn of haar leven naar eigen goeddunken in.”

Auteur

Zijn Roman Bevroren Tijd verschijnt dus binnenkort. Korte inhoud: als Anne ontsnapt uit haar liefdeloze huwelijk, is haar echtgenoot woedend. Hij belooft haar dat hij met de kinderen één vijandig blok zal vormen. Anne krijgt haar kinderen niet meer te zien. De tijd wordt bevroren. Al vindt ze een nieuwe oprechte liefde en al zet ze voorzichtige stappen op weg naar herstel, kan Anne leren leven met dit enorme verlies en met de hoge prijs die ze moet betalen voor de keus die ze heeft gemaakt? Anne maakt een worsteling door die veel lezers herkennen. Een worsteling waarin ze haar oude geloof verliest, maar zichzelf terugvindt. Sterker dan ooit.

Afbeelding
Waarderingsspeld voor bestuursleden De Cromme Leeck in Wognum Algemeen 16 mei, 10:50
Afbeelding
Woningoverval in Medemblik 112-nieuws 15 mei, 23:27
Afbeelding
Theatergroep Sint Pieter in Medemblik speelt Samen Alleen Algemeen 15 mei, 11:59
Afbeelding
Tobias Spruit uit Andijk fietst de Alp d’Huez Algemeen 12 mei, 08:00
Afbeelding
Afsluiting deel Westfriesedijk Algemeen 11 mei, 13:10
Afbeelding
Autorally Lions Opmeer-Medemblik groot succes Algemeen 11 mei, 13:05
Afbeelding
Meerdaagse oefening op diverse locaties in Westfriesland Algemeen 11 mei, 10:32
Afbeelding
Jubilarissen bij Excelsior in Andijk, zelfs 65 jaar! Algemeen 10 mei, 14:42
Afbeelding
Coalitievorming in gemeente Medemblik nog niet helemaal rond Algemeen 10 mei, 13:04
Afbeelding
Meedenken over huisvesting buitenlandse werknemers in Westfriesland Nieuws 10 mei, 10:29
Afbeelding
Lucille Werner panellid bij discussiebijeenkomst ZZWW Zorg 9 mei, 15:40
Afbeelding
Truckfestival op 29 mei 2022 terug in binnenstad Medemblik Uit 9 mei, 14:04
Afbeelding
Dromen van een wereld zonder ALS Bedrijf in Beeld 9 mei, 11:13
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Medemblik

Op Rodi Medemblik volg je het laatste nieuws uit Medemblik. Rodi Medemblik informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Medemblik

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Medemblik in je mailbox.