Romy volgt haar lessen thuis op haar kamertje.
Romy volgt haar lessen thuis op haar kamertje. (Foto: aangeleverd)

Rayan en Romy Harper uit Medemblik gaan liever naar school, dan in quarantaine

19 jan, 20:00 Algemeen

Romy Harper (15) uit Medemblik was blij dat de scholen weer open gingen vorige week... voor haar vrienden en vriendinnen dan. Zij zit thuis in quarantaine. Positief getest op corona. Romy had er zo zin in om geen online lessen meer te volgen, maar gewoon fysiek, samen met haar klasgenoten. Nu volgt ze haar lessen nog steeds online. 

Het gezin Harper ging voor de kerst naar Engeland om met de vader van Pieter Kerstmis te vieren. Ze ondergingen al meerdere testen om er zeker van te zijn dat ze geen corona hadden. “Een dag voor vertrek naar Nederland weer een test gedaan en iedereen was negatief”, legt moeder Lydienne uit. “Thuis gekomen, gingen we vijf dagen in quarantaine. Na die vijf dagen deed iedereen weer een test. Bleek dat Rayan, onze zoon, positief was. Romy, Ricardo, Pieter en ik waren negatief.”

Saai in quarantaine

Rayan (13) vond het maar een saaie boel, geheel in afzondering op zijn kamertje: “Gelukkig had ik geen klachten, maar ik zat alleen op mijn kamer te gamen en te bellen met mijn vrienden. Ik sliep ook best veel. Als ik wat nodig had appte ik mijn moeder of vader. Ik was heel blij toen ik weer naar de praktijkschool in Grootebroek mocht. Kon ik mijn vrienden weer zien”.

Romy positief

Na de zoveelste test betekende dat weer vijf dagen in quarantaine voor het hele gezin. “Na de vijfde dag weer een test gedaan. De uitslag was niet gunstig voor Romy, nu was zij degene die positief was. En weer... vijf dagen in isolatie met zijn allen. Na die dagen weer testen. Pieter en ik mogen ondertussen weer op pad. Rayan is gelukkig nu helemaal klachtenvrij en is sinds maandag 17 januari weer naar school.”

Online les

Romy heeft nog milde klachten en volgt op haar kamertje online de lessen. “Ik mag helaas nu nog niet veel doen”, laat ze weten. “Ik verheugde me zo op de eerste schooldag van 2022, dan kon ik mijn vrienden weer zien na de vakantie. Dat ging niet door. Ik volg mijn lessen online en dat vind ik eigenlijk niet heel erg, omdat ik dan in mijn eigen tempo kan werken. Een nadeel is wel dat de leraar mij soms vergeet, omdat ik niet fysiek aanwezig ben. En de andere leerlingen wel.”

Hulp ouders

Omdat Romy alleen voor het toiletbezoek van haar kamertje mag, krijgt ze alles aangereikt van Pieter en Lydienne. “Mijn ouders helpen mij en brengen eten en drinken. Ze checken regelmatig hoe het met me gaat en vragen dan of ze nog iets voor me kunnen doen. Om contact met de buitenwereld te zoeken Facetime ik veel met mijn vrienden. Ik hoop dat ik ze snel weer ‘live’ kan zien.”

Rayan gamede veel toen hij in quarantaine zat.
Afbeelding
Waarderingsspeld voor bestuursleden De Cromme Leeck in Wognum Algemeen 16 mei, 10:50
Afbeelding
Woningoverval in Medemblik 112-nieuws 15 mei, 23:27
Afbeelding
Theatergroep Sint Pieter in Medemblik speelt Samen Alleen Algemeen 15 mei, 11:59
Afbeelding
Tobias Spruit uit Andijk fietst de Alp d’Huez Algemeen 12 mei, 08:00
Afbeelding
Afsluiting deel Westfriesedijk Algemeen 11 mei, 13:10
Afbeelding
Autorally Lions Opmeer-Medemblik groot succes Algemeen 11 mei, 13:05
Afbeelding
Meerdaagse oefening op diverse locaties in Westfriesland Algemeen 11 mei, 10:32
Afbeelding
Jubilarissen bij Excelsior in Andijk, zelfs 65 jaar! Algemeen 10 mei, 14:42
Afbeelding
Coalitievorming in gemeente Medemblik nog niet helemaal rond Algemeen 10 mei, 13:04
Afbeelding
Meedenken over huisvesting buitenlandse werknemers in Westfriesland Nieuws 10 mei, 10:29
Afbeelding
Lucille Werner panellid bij discussiebijeenkomst ZZWW Zorg 9 mei, 15:40
Afbeelding
Truckfestival op 29 mei 2022 terug in binnenstad Medemblik Uit 9 mei, 14:04
Afbeelding
Dromen van een wereld zonder ALS Bedrijf in Beeld 9 mei, 11:13
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Medemblik

Op Rodi Medemblik volg je het laatste nieuws uit Medemblik. Rodi Medemblik informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Medemblik

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Medemblik in je mailbox.