Debbie en Pascal Aker uit Andijk in huwelijksbrandweerauto op 22-2-22

Algemeen
Juf Debbie en brandweerman Pascal traden 22-2-'22 in de huwelijksbrandweerauto.
Juf Debbie en brandweerman Pascal traden 22-2-'22 in de huwelijksbrandweerauto. (Foto: Photo & zo – Enkhuizen)

Trouwen op een speciale datum is sinds het huwelijk van onze koning en koningin op 2-2-2002 een hot item. Ook hadden zij een speciaal lied dat werd gezongen door Marco Borsato en Sita: Lopen op het water. Een speciale datum bekt lekker en is makkelijk te onthouden voor de partner om een presentje mee te nemen als er weer een jaar voorbij is. 22-2-’22 is zo’n datum.

Voor Debbie Roozendaal (37) en Pascal Aker (44) is 22-2-’22 de dag dat zij in het huwelijksbootje stapten. Wervershover Pascal ontmoette de Andijkse Debbie op Dijkpop, een jaarlijks terugkerend evenement en bekend in de wijde omgeving. Ze kenden elkaar al wel van gezicht, want ze woonden bij elkaar in de buurt. De jongedame vond Pascal altijd al een leuke gozer. Maar die bekende vonk sloeg echter over tijdens Dijkpop. Juf Debbie, werkzaam in groep 3 van de Schelp in Wervershoof, zag vrijwillige brandweerman Pascal al een tijdje zitten. Hij heeft de dagelijkse leiding op de meubelafdeling bij Tuincentrum De Boet in Hoogwoud en is bevelvoerder bij de vrijwillige brandweer in Andijk en Opmeer. Pascal liet tijdens de drukte van muziek en menigte zijn oog op Debbie vallen.

Aanzoek

Toen Pascal Debbie leerde kennen, was hij al vader van Finette (17) en Quinten (14). Samen met Debbie kreeg hij Tim (10) en Lieke (8). Een geweldig gezin dat lekker draait en heel goed samen gaat. Na een jaar verkocht Debbie haar eigen huis en trok bij Pascal in. Tijdens de herfstvakantie, vorig jaar, maakte het stel, samen met de kinderen een strandwandeling. Pascal tekende een groot hart in het zand, en schreef de vraag: Wil je met me trouwen? Haar antwoord was een duidelijke “Ja”.

Datum prikken

Meestal is het eerste wat een bruidspaar doet een mooie datum prikken voor een huwelijk. De keuze viel in de voorjaarsvakantie. Na het feest nog lekker lang nagenieten van alles. Er is nog genoeg vrije tijd in de vakantie om gezellig spelletjes te doen met de kinderen, want daar houden ze allemaal van. De keuze viel op 22-22-’22. Een speciale datum die men niet snel zal vergeten.

Kinderen hielpen mee met de voorbereidingen

De vier kinderen werden veel betrokken bij de huwelijksvoorbereidingen van Pascal en Debbie. Ze zijn op een leeftijd dat ze alles heel bewust meemaken en vonden het heel spannend. Quinten en Tim mochten onder meer mee met hun vader mee om zijn trouwpak uit te zoeken en Finette en Lieke gingen samen met oma de trouwjurk voor Debbie zoeken. Menig bruid weet dat het een hele klus is, want aanstaande bruiden weten vaak wel ongeveer wat ze willen, maar er is zoveel keuze in een bruidswinkel. Dus dat was voor de meiden een mooi avontuur.

Brandweerauto

Het was voor het bruidspaar een verrassing dat een brandweerauto afgelopen dinsdag voorreed. Dat hadden ze niet verwachten en waren vol verbazing. “De auto was mooi versierd met een prachtig bloemstuk boven op de motorkap”, laten de ouders van de bruidegom, Rina en Wil Aker weten. “Het was een prachtige dag die gelukkig droog begon. Eerst naar het gemeentehuis in Wervershoof waar het paar elkaar het ja-woord gaf. De ringen werden overhandigd door Tim en Lieke. Vervolgens naar de kerk in Andijk, waar de bruid werd weggegeven door haar vader Theo. Pascal werd door zijn oudste dochter Finette weggegeven aan Debbie. Toen de ceremonie was afgesloten gingen bruidspaar en gasten naar Café ‘t Fortuin in Wervershoof, waar voor het hele gezelschap de koffie en gebak klaarstond. Aansluitend werd een heerlijk diner geserveerd. Iedereen heeft daar erg van genoten. De andere genodigden kwamen vanaf 20.30 uur binnen. Het was voor Frank en Karin Bot het eerste grote feest sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld. Alles bij elkaar is het een onvergetelijke dag geworden met mooie woorden en beregezellige muziek.”

Foto’s

Een bruidspaar beleeft vaak een huwelijksdag in een soort van roes. Er gaat natuurlijk die dag van alles door ze heen. Zelfs zo dat sommigen eigenlijk maar weinig meekrijgen van ‘één van de mooiste dagen van je leven’. Vastleggen op foto en film zorgt ervoor dat een bruidspaar de dag kan terugkijken, herbeleven en ontdekken wat ze allemaal hebben gemist die dag. De aanstaande bruid en bruidegom hoefden voor een fotograaf niet ver te zoeken. Renate Spigt is het nichtje van de bruid en heeft, samen met Petra, de winkel Photo & zo in Enkhuizen. “Het was een heerlijke ontspannen dag met een heel erg blij bruidspaar. Veel emoties, maar vooral enthousiast, meewerkend en erg humoristisch! Ik heb een ontzettend leuke dag gehad en ik ben heel erg blij dat ze mij kozen om deze dag vast te leggen. Foto’s onthouden wat mensen vergeten!!!”

Afbeelding
Pascal en Debbie werden opgehaald door een brandweerauto.