Senna Rood, lijsttrekker D66, schrijft brief aan alle inwoners uit de gemeente

Algemeen
Senna Rood, lijsttrekker van D66 Medemblik.
Senna Rood, lijsttrekker van D66 Medemblik. (Foto: aangeleverd)

‘Wonen op de plek waar je bent opgegroeid, dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn?’ Het is een wens van vele jonge mensen in de gemeente Medemblik. Voor Senna Rood uit Wognum was het de aanleiding om actie te ondernemen. Samen met een vriendin schreef ze vorig jaar een brief aan de raadsleden en het college om haar zorgen te delen. ‘’Het vinden van een huis lukt mij, net zoals vele andere jongeren, niet’’. In plaats van wachten tot gaat ze zelf de politiek in.

Zo opent de brief van de jonge vrouwelijke D66 lijsttrekker aan de inwoners van de gemeente Medemblik. Senna werd lid van D66 en wilde graag werk maken van de woningbouw. De lokale fractie wilt procedures versnellen door in te zetten op ‘tijdelijke’ woningen. Denk daarbij aan modulair bouwen. Huizen die in een fabriek zoals Ursem in Wognum worden gemaakt en zo geplaatst kunnen worden.

Senna Rood is 26 en daarmee de jongste lijsttrekker in haar gemeente. Bijzonder want slechts 7% van de raadsleden (landelijk) is onder de 30 jaar. In haar openbrief deze week aan alle inwoners van de gemeente verteld ze over haar motivatie om de politiek in te gaan. Het valt op dat ze niet voor de aanval kiest maar juist wil samenwerken met andere fracties. ‘’Ik zie het als een uitdaging om te zoeken naar wat ons bindt om vanuit daar elkaar proberen te vinden’’, aldus de jonge lijsttrekker. 

Naast woningbouw maakt ze zicht sterk voor het klimaat. Ze vindt dat er verder moet worden gekeken naar vandaag en morgen en stelt zich de vraag hoe de gemeente verantwoord door kan worden gegeven aan volgende generaties. 

Over minder dan een week openen de eerste stembureaus en kan er op Senna gestemd worden. Senna denk zelf dat D66 op 16 maart vier zetels gaat halen. De brief aan alle inwoners is te lezen in de Medemblikker van deze week.