Zonnepanelen voor Welgelegen in Wognum

Algemeen
Liggen er binnenkort zonnepanelen om Welgelegen. Breng een stem uit!
Liggen er binnenkort zonnepanelen om Welgelegen. Breng een stem uit! (Foto: aangeleverd)

De monumentale boerderij Welgelegen uit 1879 is een blikvanger in Wognum. De stolp staat op Kerkstraat 1, de oudste bewoningsplek van het dorp. De Historische Stichting De Cromme Leeck werd in 2021 eigenaar van dit pand dat een museaal karakter krijgt. Het in- en exterieur is door de vorige eigenaar Henk Sloëtjes in originele staat teruggebracht.

Uiteraard is er veel geld nodig om de boerderij voor de toekomst te behouden. Mede daarom doet De Cromme Leeck mee aan de Rabobank-actie voor zonnepanelen.

Om de lokale leefomgeving te verduurzamen helpt de bank namelijk de eigenaren van maatschappelijke gebouwen bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Dit zijn gebouwen die klant zijn en kenmerkend zijn voor de leefomgeving zoals musea, bibliotheken, theaters en buurthuizen. Leden kunnen online op hun favoriete gebouw stemmen. De winnende panden ontvangen 50% van de kosten voor aanschaf en installatie.

De Cromme Leeck doet mee met deze actie. De bedoeling is het aanbrengen van zonnepanelen op een van de schuren achter op het erf van boerderij Welgelegen.

Leden kunnen stemmen tot en met 31 maart 2022.