Stap binnen in het vernieuwde bakkerijmuseum in Medemblik

Algemeen
Prachtig historisch beeld dat past in De Oude Bakkerij.
Prachtig historisch beeld dat past in De Oude Bakkerij. (Foto: aangeleverd)

Het bakkerijmuseum startte bijna veertig jaar geleden als tijdelijke expositie boven op zolder in het voormalig Weeshuis. Het museum wil het historische Nederlandse bakkersambacht letterlijk levendig te houden. De sfeer van vroeger met de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. 

Bijna twee miljoen bezoekers en vele prijzen later is het duidelijk dat het enthousiasme, de kennis en kunde van de bevlogen bakkers en de gastvrijheid van de vriendelijke vrijwilligers zeer wordt gewaardeerd. 

Dit is een museum in vol bedrijf. Dat is niet alleen te zien, maar ook de ruiken, te proeven, te beleven. Geen museum om alleen maar op afstand op afstand naar spullen te kijken, maar om met inzet van alle zintuigen de wereld van brood, banket, chocolade en suikerwerk te ontdekken. Alle schatten van het Nederlandse bakkersambacht, materieel en immaterieel, zijn hier te vinden. De bijzondere kennis, unieke vaardigheden en natuurlijk de typerend Nederlandse tradities.

Bij binnenkomst, aan Nieuwstraat 6-8 in Medemblik, klingelt de deurbel en zetten bezoekers meteen een stap terug in de tijd; de oude winkel, een bedrijvige bakkerij en nog meer demonstratieruimtes met chocolade, marsepein, suikerwerk en ijs. Zie hoe het gemaakt en verwerkt worden, tot een lekkernij of tot eetbaar kunstwerk. Voor kinderen zijn er altijd lekkere extra activiteiten, en dat zonder extra kosten en zonder reserveren. Gewoon handen uit de mouwen en de bakker helpen. 

Het Lekkerste museum van Nederland is een heerlijk geurig feest van herkenning.

Meer informatie? Kijk op www.deoudebakkerij.nl of bel 0227-545014.