Ouderenwoningen bouwen is hard nodig in Westfriesland. Maar wat wil de Westfries? Hoog- of laagbouw?
Ouderenwoningen bouwen is hard nodig in Westfriesland. Maar wat wil de Westfries? Hoog- of laagbouw? (Foto: Pixabay)

ZZWW: ‘Gemeentes moeten écht haast maken met zorgwoningen’

Algemeen

Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) is blij dat Frido Kraanen, directeur van Omring, naar buiten brengt dat het twee voor twaalf is wat betreft de woningnood voor kwetsbare ouderen. “De vergrijzing in onze regio neemt nog sterker dan elders toe en de druk op het zorgpersoneel is erg groot. Daarom moeten gemeenten snel meehelpen om een oplossing te vinden en niet achteroverleunen.” Kraanens uitspraken in een krant van 5 april jl. zijn Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) dan ook uit het hart gegrepen.

“Met ons rapport en manifest ‘Onbezorgd oud worden in Westfriesland’ riepen we in december onder andere de gemeentes in de regio al op om zo snel mogelijk woningen voor kwetsbare ouderen te creëren. Maar er is nog altijd niet veel gebeurd. Terwijl het, zoals Frido Kraanen van Omring stelt, erg hard nodig is”, zegt ZZWW.

Sluit aan bij ZZWW-manifest

Door het manifest zijn er wel ontwikkelingen. “Sinds ons manifest en ons onderliggende rapport is er wel een Woonzorgpact opgericht waarin allerlei betrokkenen zitten. Wij zijn daarin vertegenwoordigd als afvaardiging van de inwoners van Westfriesland. Maar de eerste bijeenkomst is nog altijd niet gepland, al hebben we er al een paar keer naar geïnformeerd, onder andere bij de gemeente Hoorn. We hebben het vermoeden dat er weinig prioriteit aan het Woonzorgpact gegeven wordt bij diverse gemeenten in Westfriesland. We hopen echt dat het Woonzorgpact nu spoedig bij elkaar gaat komen.”

Discussiebijeenkomst

Om de zaak op gang te brengen organiseert ZZWW op 20 mei een openbare discussiebijeenkomst voor burgers, politici en mensen uit het werkveld met als thema ‘Onbezorgd oud worden in Westfriesland’. Belangrijk is met name dat burgers hun visie op de plannen kunnen geven.

Belangrijke sprekers

Tijdens die bijeenkomst reageren Joba van den Berg (Tweedekamerlid van het CDA), Gerard van den Hengel (burgemeester van Opmeer), Michel van Schaik (directeur Gezondheidszorg Rabobank Nederland), Frido Kraanen (bestuurder van Omring) en Ab Gieling (directeur van De Woonschakel) op stellingen over hoe de woningnood voor kwetsbare ouderen opgelost moet worden de komende jaren.

Bijeenkomst in Het Postkantoor

De bijeenkomst vindt ’s middags plaats in Het Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel. Wie belangstelling heeft, kan in elk geval nu al een e-mail sturen naar info@zzww.nl, maar nadere berichtgeving volgt sowieso nog de komende tijd via de lokale media en op de site van ZZWW (www.zzww.nl). Op de site staan ook het rapport, het manifest en een filmpje.

Wat doet ZZWW precies?

Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) is een non-profit stichting die zich inzet voor goede en toegankelijke zorg voor alle inwoners van Westfriesland. Door in gesprek te gaan met zorgaanbieders en zorgverzekeraars behartigt ZZWW de belangen van inwoners om de kwaliteit van de zorg (verder) te verbeteren in de regio. 

ZZWW is actief in de gemeenten Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Stede Broec, Drechterland, Koggenland en Opmeer.

www.rodi.nl

Meer informatie staat ook op https://www.rodi.nl/regio/medemblik/259746/zorg-zoals-de-westfries-het-wil-snel-meer-regie-nodig-om-goede- 

Afbeelding
Workshop ‘Leren luisteren’ in Medemblik Algemeen 9 aug, 16:15
Afbeelding
Stoombootrondvaart op IJsselmeer vanuit Medemblik Algemeen 9 aug, 15:00
Afbeelding
Waterweek Medemblik in de Oosterhaven Algemeen 9 aug, 14:40
Afbeelding
Bowlen in Medemblik Algemeen 9 aug, 12:02
Afbeelding
21e editie Lions Opmeer-Medemblik Golf Open in Wervershoof Algemeen 8 aug, 19:00
Afbeelding
Kermisbrieven bekijken en toren beklimmen tijdens zomertentoonstelling Aartswoud Algemeen 8 aug, 13:16
Afbeelding
Cursus ‘Omgaan met pubers’ in Medemblik Algemeen 8 aug, 10:11
Afbeelding
Auto met twee inzittenden belandt in het water bij Opperdoes 112-nieuws 6 aug, 19:07
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:51
Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Actrice en singer-songwriter Noa Zwan uit Medemblik is bezig bijtje Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Open podium op 28 augustus in Ben in Broek Uit 3 aug, 09:14
Afbeelding
Met elkaar rouwen tijdens een wandeling in gemeente Medemblik Algemeen 2 aug, 14:15