Jordy Mol uit Nibbixwoud kwalificeert zich voor EK in Rimini

Algemeen
Jordy hoog boven de trampoline.
Jordy hoog boven de trampoline. (Foto: Fotopersburo Martin Mooij Alkmaar)

Trampolinespringer Jordy Mol uit Nibbixwoud  had 9 april een spannende wedstrijddag in Alkmaar. “Ik ben superblij en opgelucht dat het mij is gelukt om mij direct te kwalificeren voor het EK in Rimini. In de allerlaatste poging lukte het mij om een persoonlijk record te springen van 55.575 punten. Ruim boven de limiet van 53.500 punten.” Het EK in Rimini, Italië, wordt gehouden van 1 tot en met 5 juni.

“Het weekend voor het EK wordt ook een worldcupwedstrijd gesprongen in Rimini. Toppers uit de hele wereld komen daar naartoe en ook voor deze wedstrijd heb ik mij gekwalificeerd. De eigen bijdrage voor deelname aan deze Worldcup en het EK ligt rond de 3.000 euro. Dankzij gulle giften via https://yvgtf.nl/talentboek/help-jordy-mol-naar-het-ek-2022-in-rimini ben ik nu op de helft van dit bedrag, maar dat is dus nog niet genoeg. Wie wil mij helpen om hieraan mee te doen? Internationale wedstrijden zijn heel belangrijk voor mijn progressie op mijn weg naar mijn grote droom, de Olympische Spelen. Alvast bedankt!”

Jordy springt ook voor een plaats voor het NK. Er volgen nog twee plaatsingswedstrijden in Zoetermeer en Oss. “Met mijn tweede plek maak ik een grote kans op plaatsing voor het NK. Dit wordt eind juni gesprongen in Ahoy Rotterdam.”