MTG Sint Pieter in Medemblik wordt Theatergroep Sint Pieter, de theatermakers!

Algemeen
Theatergroep Sint Pieter is meer dan toneel alleen.
Theatergroep Sint Pieter is meer dan toneel alleen. (Foto: aangeleverd)

Medemblikker Toneel Groep Sint Pieter doet heel veel meer dan alleen het spelen van toneelstukken. Het maakt theater in de breedste zin van het woord. Daarom is het de hoogste tijd om de naam en logo daarop aan te passen. MTG Sint Pieter wordt Theatergroep Sint Pieter, de theatermakers! Dezelfde groep enthousiaste mensen in een nieuw jasje!

Marjolein Pronk, bestuurslid van de Medemblikker Theatergroep Sint Pieter, legt uit: “Met behulp van de Rabobank verenigingsondersteuning kwamen we er achter dat toneelgroep niet meer de lading dekt. Bij Theatergroep Sint Pieter doen we veel meer dan alleen het spelen van toneelstukken. We maken theater! En dat is een hele interessante en brede leerschool. Bij MTG spelen we niet alléén toneel. Natuurlijk kun je bij ons in de spotlight staan. We kunnen je leren hoe je de aandacht van het publiek aan je bindt. Hoe je een personage kan uitdiepen en hoe je jezelf kan veranderen in iemand anders, al is het maar voor even. Theater maken behelst zoveel meer dan een rol spelen. Bij ons kun je leren hoe je die spotlight ook uitlicht. Hoe je de focus op het podium kunt beïnvloeden met kleureffecten of hoe je met een subtiel geluid de sfeer kunt bepalen. Maar welk kostuum je als personage aanhebt, is ook van wezenlijk belang. Bij Theatergroep Sint Pieter is veel kennis over het maken van kostuums, rekwisieten en decorstukken. Soms bouwen we een echt podium, met bijvoorbeeld een saloon in popart stijl, maar een andere keer spelen we met een digitaal decor.”

Wisselende thema’s

Marjolein vervolgt: “We proberen graag nieuwe technieken uit en wisselen jaarlijks in thema, waardoor geen uitvoering hetzelfde is. Er is een ruime ervaring aan cameratechniek in onze club. Acteren op film is een andere discipline dan spelen voor een zaal met honderden mensen. Maar ook achter de camera, met bijvoorbeeld de eindmontage en special effects is er veel te beleven bij onze vereniging. Special effects zijn er niet alleen op film. Leden van onze club veranderen je gezicht met behulp van grime zo in een buitenaards wezen of een zombie. Niet alleen leuk voor een Halloweenfeest, maar zeker ook goed te gebruiken bij straattheater en kindertheater. Binnen onze club hebben we dus een breed scala aan disciplines die vraagt om een betere omschrijving; Theatermakers.

Interesse in theater?

Wie nu graag in de spotlight staat of de spotlight liever bedient. Theatergroep Sint Pieter brengt theater tot leven. Belangstelling om samen met de groep theater te maken? Kom eens langs tijdens een repetitieavond op maandag van 20.00 tot 22.15 uur.in het Sint Pieter, Ridderstraat 9 in Medemblik. Op dit moment zijn de leden druk bezig met de voorbereidingen en repetities voor de aankomende productie Samen Alleen. Een samenspel van monologen barstensvol met uitdagingen in spel en techniek. De uitvoeringen vinden plaats op zaterdagavond 21 mei en zondagmiddag 22 mei.
Kijk op https://www.mtgsintpieter.nl/ voor meer informatie.