Donateurs mogen meevaren op de reddingboot.
Donateurs mogen meevaren op de reddingboot. (Foto: aangeleverd)

Groen licht voor reddingbootdag in Andijk en Medemblik

Algemeen

Alle lichten staan op groen voor de reddingbootdag. Alle KNRM-reddingstations in Nederland zetten 30 april hun deurenwagenwijd open om donateurs en andere belangstellenden te ontvangen. 

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) organiseert deze landelijke open dag al bijna dertig jaar. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingswerk, de vrijwilligers én het materieel van de KNRM. De vrijwilligers trekken van 10.00 tot 16.00 uur alles uit de kast om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt, ontmoet de redders en kijk naar spannende demonstraties, rondleidingen, films en leuke activiteiten voor kinderen. 

Redders aan de wal

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers die 365 dagen per jaar klaarstaan. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Op deze dag bedanken zij de donateurs die het reddingswerk financieel mogelijk maken. De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 105.000 donateurs (Redders aan de wal) maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaar staat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. En, ook niet onbelangrijk, de donateurs vormen een morele achterban voor de redders.

Nog geen donateur? Dan is de reddingbootdag het uitgelezen moment om kennis te maken met de KNRM en je in te schrijven als nieuwe donateur! Iedereen die zich op 30 april bij reddingstation Andijk of Medemblik aanmeldt als donateur, maakt namelijk kans op een Meet & Greet met de redders van het station en een uniek kijkje achter de schermen op een oefenavond (datum in overleg, voor twee personen). 

Meevaren op de reddingboot

Op deze reddingbootdag vertellen vrijwilligers met alle plezier alles over het reddingswerk en wat het zo mooi en afwisselend maakt. Waar mogelijk kunnen donateurs, net als echte redders, mee op de reddingboot ’t Span of de Bernardine.

Kom 30 april naar boothuis Ambrozius aan de Oosterhaven in Medemblik of boothuis Joop de Jonge aan Nieuwe Haven in Andijk en word gelijk donateur.

Afbeelding
Strijd prominente Wognummers om titel Maestro Algemeen 2 okt, 14:18
Afbeelding
Medemblikse schrijver Ankie Wijbenga geeft lezing in bibliotheek in Hoorn Algemeen 2 okt, 13:03
Afbeelding
Tiener aangereden op zebrapad in Medemblik 112-nieuws 1 okt, 18:16
Afbeelding
Auto in brand in Abbekerk 112-nieuws 1 okt, 11:58
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
Ook vandaag politieonderzoek in Medemblik 112-nieuws 29 sep, 13:37
Afbeelding
SOM in gemeente Medemblik is op zoek naar 50-plussers die meedenken Algemeen 29 sep, 08:00
Afbeelding
Kom-Erbij-Week in het Sint Pieter in Medemblik Algemeen 28 sep, 14:03
Afbeelding
Concert Medemalaca Vocali Algemeen 28 sep, 12:14
Afbeelding
Spullen tweede kans in Bonifaciuskerk Algemeen 28 sep, 11:57
Afbeelding
Medemblik komt op adem: Begroting 2023 sluit met positief resultaat Algemeen 28 sep, 11:13
Afbeelding
Kijkdag Afvalzorg en HVC Middenmeer Algemeen 27 sep, 16:33
Afbeelding
Politieonderzoek bij overleden persoon op boeren terrein 112-nieuws 27 sep, 16:17