De gemeente Medemblik zette vijf bestuursleden van de Cromme Leeck in het zonnetje.
De gemeente Medemblik zette vijf bestuursleden van de Cromme Leeck in het zonnetje. (Foto: Nel Staal)

Waarderingsspeld voor bestuursleden De Cromme Leeck in Wognum

Algemeen

Op het erf van boerderij Welgelegen, aan de Kerkstraat in Wognum, was het twee dagen feest. De huidige eigenaar de Historische Stichting De Cromme Leeck vierde daar op 14 en 15 mei het 25-jarig jubileum. Wethouder Harry Nederpelt eerde vijf bestuursleden van het eerste uur (25 jaar) met de zilveren waarderingsspeld van de gemeente Medemblik.

Vrijwilligers, hun partners en genodigden genoten zaterdag 14 mei van een gezellig samenzijn. Dat begon met het hijsen van de nieuwe vlag van de stichting aan de oude vlaggenmast voor de stolp. Na de koffie was ruimte voor het officiële gedeelte. Ina Broekhuizen dankte alle vrijwilligers voor hun inzet, zonder hen zou de stichting niet functioneren. Daarna nam ze het schilderij in ontvangst van de vorige eigenaar Henk Sloetjes. Het is gemaakt door zijn nicht Willemien Sloetjes en krijgt een plaats in de keuken, de ruimte waar Henk voornamelijk woonde. Dit was de laatste daad van Ina als voorzitter, ze droeg vervolgens vol vertrouwen de voorzittershamer over aan Han Staal. Namens het bestuur benoemde hij haar tot erelid van De Cromme Leeck. Naast Ina zijn vier bestuursleden vanaf de oprichting actief op velerlei gebeid actief zijn voor de stichting: Trudy Schouwe, Joke Admiraal, Tom van Baar en Sjaak Jong. Zij kregen een stel klompen met inscriptie, het ene exemplaar mochten ze mee naar huis nemen, het tweede krijgt een plaatsje in de boerderij.

Verdiensten

Daarna richtte wethouder Harry Nederpelt het woord tot deze vijf bestuursleden. Hij somde de verdiensten op van ieder van hen. Joke Admiraal is vicevoorzitter, Trudy Schouwe secretaris, Tom van Baar bouwde de beeldbank op en houdt die bij en Sjaak Jong is de man van de archeologie en het speuren in de eeuwenoude geschiedenis van het gebied. Daarnaast vervullen zij tal van andere taken voor de club. Voor hun inzet ontvingen ze de zilveren waarderingsspeld van de gemeente.

De Wognumse band De Bretels zorgden voor een prima sfeer, speciaal voor Ina had Siemen Oud een lied geschreven op de melodie van Gina Lollobridgida, het refrein konden alle aanwezigen meezingen.

Paraderen

Bij Welgelegen werd zondag 15 mei een open dag gehouden. Op het erf stonden meerdere kramen, er paradeerden mensen in Westfries kostuum en het achterste deel van de boerderij was te bezichtigen. Meer dan vierhonderd donateurs en belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Een aantal van hen reed de jubileumfietstocht door het werkgebied van de Cromme Leeck. Ook bij het museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk was het behoorlijk druk.

Het was een gezellige boel tijdens de uitreiking van de zilveren waarderingsspeld van de gemeente.
Afbeelding
Kinderuitjes in de gemeenten Koggenland, Medemblik en Opmeer Algemeen 22 jun, 13:12
Afbeelding
Brandweer in Wervershoof en Lambertschaag niet weg Algemeen 22 jun, 10:53
Afbeelding
Vrijwilligers KNRM Medemblik-Andijk onderscheiden Algemeen 22 jun, 09:09
Afbeelding
Bakkerijmuseum in Medemblik viert veertigjarig jubileum Algemeen 22 jun, 08:52
Afbeelding
Happy 80’s op 25 juni in De Schoof Algemeen 21 jun, 15:39
Afbeelding
Skeeleren op internationaal niveau in Wervershoof en Medemblik Sport 21 jun, 14:18
Afbeelding
Meisje aangereden in Wervershoof, raakte zwaargewond 112-nieuws 21 jun, 13:00
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Op bezoek bij imkerij ‘Bij het water’ in Benningbroek Algemeen 18 jun, 08:40
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Schoon Westfriesland in actie voor PeukMeuk Algemeen 17 jun, 09:52
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Medemblik

Op Rodi Medemblik volg je het laatste nieuws uit Medemblik. Rodi Medemblik informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Medemblik

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Medemblik in je mailbox.