Tjeu Berlijn won met Hat voor Medemblik veel stemmen vanwege de belofte om het recycletarief af te schaffen.
Tjeu Berlijn won met Hat voor Medemblik veel stemmen vanwege de belofte om het recycletarief af te schaffen. (Foto: aangeleverd)

Hart voor Medemblik staakt coalitievorming met GemeenteBelangen, D66 en CDA

Algemeen

De kogel is door de kerk. Hart voor Medemblik staakt de coalitievorming met CDA, GemeenteBelangen en D66. Ze komen niet op één lijn wat betreft het recycletarief.

Hart voor Medemblik won veel stemmen, mede door hun belofte om het recycletarief af te schaffen. CDA, GemeenteBelangen en D66 denken daar blijkbaar anders over en willen dat het recycletarief stand houdt.

Op Facebook Hart voor Medemblik wordt uitgelegd aan de kiezers waarom Hart voor Medemblik stopt met de onderhandelingen.

Hart voor Medemblik stopt met de formatiegesprekken met CDA, GemeenteBelangen en D66 nadat de formerende partijen het niet eens zijn geworden over de afschaffing van het recycletarief. Wij hebben eerder, in de raad, al tegen de komst van dat tarief gestemd, dat helaas toch is ingevoerd. De afschaffing van dat tarief was en is een heel belangrijk onderdeel in ons verkiezingsprogramma.

De overweldigende steun die wij van u hebben ontvangen, heeft van  Hart voor Medemblik de grootste partij gemaakt. Om dan nu zo maar even dit belangrijke punt uit eigen verkiezingsprogramma in te leveren, om maar op het pluche van het college te kunnen plaatsnemen en daarmee de kiezers in de steek te laten, dat kan echt niet. Dan zouden we precies dat doen wat wij en onze kiezers zo verafschuwen.

Tijdens de formatiegesprekken hebben wij ons altijd constructief opgesteld om te komen tot een stabiel en betrouwbaar bestuur om de uitdagingen (o.a. 10 miljoen euro per jaar tekort, de verslechterde dienstverlening en de veel te grote afstand tussen politiek en inwoners) samen op te lossen.

De kaarten liggen weer op tafel. Hoe worden ze dit keer geschud? En... hoe lang gaat het duren voordat er een coalitie is gevormd in de gemeente Medemblik?

Afbeelding
Kinderuitjes in de gemeenten Koggenland, Medemblik en Opmeer Algemeen 22 jun, 13:12
Afbeelding
Brandweer in Wervershoof en Lambertschaag niet weg Algemeen 22 jun, 10:53
Afbeelding
Vrijwilligers KNRM Medemblik-Andijk onderscheiden Algemeen 22 jun, 09:09
Afbeelding
Bakkerijmuseum in Medemblik viert veertigjarig jubileum Algemeen 22 jun, 08:52
Afbeelding
Happy 80’s op 25 juni in De Schoof Algemeen 21 jun, 15:39
Afbeelding
Skeeleren op internationaal niveau in Wervershoof en Medemblik Sport 21 jun, 14:18
Afbeelding
Meisje aangereden in Wervershoof, raakte zwaargewond 112-nieuws 21 jun, 13:00
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Op bezoek bij imkerij ‘Bij het water’ in Benningbroek Algemeen 18 jun, 08:40
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Schoon Westfriesland in actie voor PeukMeuk Algemeen 17 jun, 09:52
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Medemblik

Op Rodi Medemblik volg je het laatste nieuws uit Medemblik. Rodi Medemblik informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Medemblik

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Medemblik in je mailbox.