Hart voor Medemblik staakt coalitievorming met GemeenteBelangen, D66 en CDA

Algemeen
Tjeu Berlijn won met Hat voor Medemblik veel stemmen vanwege de belofte om het recycletarief af te schaffen.
Tjeu Berlijn won met Hat voor Medemblik veel stemmen vanwege de belofte om het recycletarief af te schaffen. (Foto: aangeleverd)

De kogel is door de kerk. Hart voor Medemblik staakt de coalitievorming met CDA, GemeenteBelangen en D66. Ze komen niet op één lijn wat betreft het recycletarief.

Hart voor Medemblik won veel stemmen, mede door hun belofte om het recycletarief af te schaffen. CDA, GemeenteBelangen en D66 denken daar blijkbaar anders over en willen dat het recycletarief stand houdt.

Op Facebook Hart voor Medemblik wordt uitgelegd aan de kiezers waarom Hart voor Medemblik stopt met de onderhandelingen.

Hart voor Medemblik stopt met de formatiegesprekken met CDA, GemeenteBelangen en D66 nadat de formerende partijen het niet eens zijn geworden over de afschaffing van het recycletarief. Wij hebben eerder, in de raad, al tegen de komst van dat tarief gestemd, dat helaas toch is ingevoerd. De afschaffing van dat tarief was en is een heel belangrijk onderdeel in ons verkiezingsprogramma.

De overweldigende steun die wij van u hebben ontvangen, heeft van  Hart voor Medemblik de grootste partij gemaakt. Om dan nu zo maar even dit belangrijke punt uit eigen verkiezingsprogramma in te leveren, om maar op het pluche van het college te kunnen plaatsnemen en daarmee de kiezers in de steek te laten, dat kan echt niet. Dan zouden we precies dat doen wat wij en onze kiezers zo verafschuwen.

Tijdens de formatiegesprekken hebben wij ons altijd constructief opgesteld om te komen tot een stabiel en betrouwbaar bestuur om de uitdagingen (o.a. 10 miljoen euro per jaar tekort, de verslechterde dienstverlening en de veel te grote afstand tussen politiek en inwoners) samen op te lossen.

De kaarten liggen weer op tafel. Hoe worden ze dit keer geschud? En... hoe lang gaat het duren voordat er een coalitie is gevormd in de gemeente Medemblik?