Kandidaat-wethouders bekend voor gemeente Medemblik

Algemeen
Harry Nederpelt.
Harry Nederpelt. (Foto: gemeente Medemblik)

De coalitiepartijen in de gemeente Medemblik maken bekend met welke kandidaat-wethouders zij het college willen vormen. De volgende personen worden voor benoeming voorgedragen aan de gemeenteraad: Harry Nederpelt (CDA), Gerben Gringhuis (GemeenteBelangen), Jeroen Broeders (MORGEN!) en Yannick Nijsingh (D66).

Harry Nederpelt gaat met deze benoeming zijn derde termijn in als wethouder van de gemeente Medemblik. Hij was de afgelopen periode onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles economische zaken en toerisme, duurzaamheid en cultuur. Hij is geboren en getogen Wognummer, getrouwd en heeft drie kinderen. 

Gerben Gringhuis is raadslid voor GemeenteBelangen en was langdurig werkzaam bij een exploitant van zwembaden en sport- en welzijnsaccommodaties. Hij woont in Zwaagdijk-Oost met zijn vrouw en twee dochters. 

Jeroen Broeders was de afgelopen vier jaar wethouder in de gemeente Drechterland, namens Progressief Drechterland. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als griffier in de gemeente Heemskerk. Jeroen woont in Oosterleek (gemeente Drechterland) met zijn vrouw en dochter. 

Yannick Nijsingh heeft een achtergrond in de zorg- en welzijnssector en was de afgelopen twee periodes raadslid voor D66. Hij woont in Wognum met zijn vriendin en wordt binnenkort vader.

Benoeming nieuwe college

Naar verwachting vindt de installatie van het nieuwe college plaats op maandag 11 juli.

De gemeente Medemblik neemt afscheid van wethouders Andrea van Langen (VVD), Joset Fit (GemeenteBelangen) en Dirk Kuipers (MORGEN!).

Ben Gringhuis.
Jeroen Broeders.
Yannick Nijsingh.