Westfrieslands Festival met Dou Grend und Von Velsen en De Nozem

Algemeen
Altijd gezellig in Onderdijk.
Altijd gezellig in Onderdijk. (Foto: aangeleverd)

Herinnert u zich deze nog...? U verwacht het misschien niet, maar na jarenlange rust van culturele activiteiten, geen slapeloze nachten van festivals op kilometers afstand, is het helaas weer zo ver. 

Westfrieslands Festival nieuw leven ingeblazen

De organisatie van Westfrieslands Festival hernieuwde recent de samenwerking met Vlot on the Vliet Concerts. Enkele knappe koppen besloten, onder het genot van een blikje bruine bonensoep, dat het Westfrieslands Festival, dit jaar op 6 augustus, weer doorgang moet vinden. En wel met de absolute voorwaarde dat de slechtste band van Westfriesland Dou Grend und von Velsen en de Nozem, in elk geval fysiek aanwezig is. In wat voor staat dan ook.

Zelfisolatie

De heren was het succes in 2020 nog boven het hoofd gestegen en vonden zij een vakantie belangrijker dan acte de presence geven op Westfrieslands Festival. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen werd de ganzenpopulatie niet langer in toom gehouden, het ontketende een ware apocalypse met twee jaar zelfisolatie. Want ja, het gras is altijd groener bij de buurman, maar het is toch kwalitatief uitermate teleurstellend als helemaal niemand meer op vakantie kan. 

Keuter festival

Het management van de Dou besloot daarom de heren te dwingen dit jaar wel op het Keuter festival te verschijnen. Eventuele claims van de gemeente Hippolytushoef wegen immers niet op tegen de in potentie grote desastreuze gevolgen van opnieuw een afmelding en het daarmee tarten van de goden. We willen immers niet terug naar de tijd van oengaboenga.

Hoe gingen die nummers ook alweer?

Kortom: er staat veel op het spel. Om niets aan het toeval over te laten is een speciale archief-functionaris in de hand genomen, die als opdracht kreeg al het geluid- en beeldmateriaal van de slechtste band van Westfriesland te verzamelen. Puur en alleen voor eigen gebruik, zodat de heren kunnen kijken hoe bepaalde nummers nou ook alweer gespeeld moeten worden.

Onderdijker vlag

Bij deze een oproep aan alle Onderdijkers: hang allen de Onderdijker vlag aan boot of gevel. Het Westfrieslands Festival is een echt Onderdijker evenement en daar hoort natuurlijk de vlag ook bij. Wie nog geen vlag heeft? Stuur een mail naar ellesmol@live.nl.

Kijken wat de heren van Dou Grend und Von Velsen en De Nozem ervan bakken? Kom dan 6 augustus om 14.00 uur naar Onderdijk 235.

Unieke muziek en teksten van Dou Grend und Von Velzen en De Nozem tijdens het Westfrieslands Festival.