Kermisbrieven bekijken en toren beklimmen tijdens zomertentoonstelling Aartswoud

Algemeen
Halverwege de achttiende eeuw was het bij de gegoede burgerij traditie om kermisbrieven te versturen.
Halverwege de achttiende eeuw was het bij de gegoede burgerij traditie om kermisbrieven te versturen. Foto: aangeleverd

AARTSWOUD - In de kerk van Aartswoud is het deze zomer kermis. Hoe werd er kermis gevierd in Aartswoud en omliggende dorpen? Met veel kermisfoto’s, teksten en attributen laat de Culturele Werkgroep Aartswoud weer een mooi beeld hiervan zien. 

Voor het ware kermisgevoel heeft miniatuurkermis De Jong een nostalgische kermis opgebouwd . Kinderen kunnen in een botsauto op de foto worden gezet. Het is echter geen kermis in de kerk, maar het gaat over de kermis.

Halverwege de achttiende eeuw was het bij de gegoede burgerij traditie om kermisbrieven te versturen. In kermistijd ontving het kind een geldelijke beloning. Hiervan zijn twee prachtige originele exemplaren te bewonderen. Tegenwoordig krijgen kinderen kermisgeld.

De tentoonstelling ‘Zwieren en zwalken’ is alleen deze maand augustus nog te zien, elk weekend geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is twee euro, en kinderen tot twaalf jaar kunnen gratis mee naar binnen. Locatie: kerk Aartswoud, Schoolstraat 45.

Als extra attractie kunnen bezoekers van de tentoonstelling de zestiende-eeuwse toren beklimmen, kinderen onder begeleiding van een volwassene.

Meer informatie: www.zomertentoonstellingaartswoud.nl .