Aanvraag voor toelage voor medisch afval in gemeente Medemblik

Algemeen
Vraag een tegemoetkoming aan voor medisch afval.
Vraag een tegemoetkoming aan voor medisch afval. (Foto: Adobe Stock/Berna Namoglu)

Er zijn inwoners van de gemeente Medemblik die recht hebben op een tegemoetkoming in de kosten om medisch afval ter verwerking aan te bieden. Inwoners moeten dat zelf aanvragen. De inschrijving daarvoor is geopend.

Om van de regeling gebruik te maken kan een formulier worden ingevuld op https://www.burgerberichten.nl/medemblik/formulieren/4f95eee1-6119-4d12-b045-84d1dfa249f1/Aanvraagformulier-tegemoetkoming-medisch-afval/introduction of het formulier kan worden opgehaald in het gemeentehuis in Wognum. Het gaat dan om inwoners die bijvoorbeeld een pasje hebben voor een ondergrondse container of mensen die hun medisch afval één keer per vier weken in hun grijze container kunnen aanbieden. Dat kunnen ook katheters zijn, maar ook luierafval van een kind met een spastische afwijking.

Inwoners van wie tijdens de voorgaande periode al e-mailadressen zijn verzameld, krijgen ook per mail bericht dat het webformulier op www.medemblik.nl/aanvragen-en-regelen/recycle-tarief staat.

Om voor 2022 voor een tegemoetkoming in aanmerking te komen, dient het formulier voor 1 oktober van dit jaar bij de gemeente in bezit te zijn. De verrekening wordt gelijktijdig met de aanslag afvalstoffenheffing 2023 verstuurd. Voor elk volgend jaar dat inwoners in aanmerking willen komen voor een tegemoetkoming, moet in het nieuwe jaar opnieuw een nieuw formulier worden ingediend.

Privacy

Intern zorgen wij ervoor dat de aanvragen direct na binnenkomst (per webformulier, per mail, per post of bij afgifte aan de balie) worden ingeboekt in ons zaaksysteem en dat alleen de bevoegde ambtenaar deze aanvraag ziet. Op deze wijze kunnen wij de privacy waarborgen.

Bel de gemeente op 0229-856000 als het niet mogelijk is om een webformulier in te vullen.