Altijd gekkigheid met de eerste PuCom.
Altijd gekkigheid met de eerste PuCom. (Foto: Robert Gieling)

Eerste PuCom heeft spectaculaire post op Oude Haven tijdens Rondomweekend

Algemeen

Het Rondomweekend is voor veel Medemblikkers een van de hoogtepunten van het jaar. Gezelligheid, samenzijn en verbondenheid. Het begint met het gezamenlijk versieren van de straat. De voorpret is al groot bij de inwoners van Medemblik en sommigen maken ware kunstwerken. Leuk om een rondje Medemblik te fietsen in de avond. Veel straten zijn verlicht.

De Rondom-commissies hebben een geweldig programma in elkaar gezet voor jong en oud met het thema: Woodstock. Met de kinderen naar de poppenkast, discobowlen, playbackshow of spelletjes voor de jeugd, klaverjassen en bingo voor de ouderen. Medemblikker talenten tijdens de Prominenten Playbackshow en het Muziekfestival. 

Puzzeltocht

De puzzeltocht vindt zaterdag 17 september plaats. Deelnemers rijden langs de posten om opdrachten uit te voeren. Voordat het startsein gegeven wordt, zijn veel Medemblikkers al dagen bezig om samen een post te bouwen. Dan komt de creativiteit en humor van ze naar boven. De eerste PuCom(missie), bestaande uit Jan Nijboer, Klaas Stapel, Roel Buijze, Arno Hulsepas, Johan Ippel, Sjaak Pronk, Gerard de Jong en Jan Rinkel, maken dit jaar weer onderdeel uit van de Puzzeltocht en bouwen een post op de Oude Haven bij de dijk. 

Hilariteit

Jan (72): “We richtten in ongeveer 1989 de PuCom op en dat hebben we jaren met plezier gedaan. Ik was ongeveer 25 jaar betrokken bij Rondom en het was tijd om de jeugd een kans te geven. We gaven het stokje door aan de tweede PuCom en die gaven het in maart dit jaar door aan de huidige PuCom. Mijn zoon Marcel en zijn vriendenploeg organiseren het dit jaar voor het eerst. Omdat de posten van Vermeulen en Botman deze editie niet meedoen, besloot de eerste PuCom om in te springen en bouwt een post. De mensen kunnen natuurlijk wel wat verwachten van ons. Daar draait de Puzzeltocht ook om: sportiviteit, competitie en hilariteit.” 

Nieuwe PuCom(missie)

De nieuwe PuCom bestaat uit Marcel Nijboer, Martijn Loos, Thomas Stam, Niels Botman, Tim de Vries en Danny Tor.  De heren hebben ervaring als post (Botman), maar zetten zich nu in als organisatie van de Puzzeltocht. De vrienden hebben een flinke klus geklaard, want er meldden zich maar liefst 75 groepen aan. “Het nieuwe bestuur zorgt voor een verfrissende aanpak en nieuwe aanwas. Ik kan niet wachten om de deelnemers ontvangen aan onze post”. zegt Jan.

Posten

Benieuwd naar de post van de eerste PuCom? De deelnemers moeten er sowieso naartoe. Maak als toeschouwer een rit langs alle posten. Leuk om te doen met het gezin, bezoek alle elf posten: 

brandweerkazerne aan de Dissel; 

Sint Pieter aan de Ridderstraat;

op de hoek van de Ridderstraat/Westerhaven staat de post van de jury;

Tuinstraat;

Bangert;

Oude Haven, dijkkant bij nummer 79;

Park-/Emmalaan;

Oostersingel, tegen de dijk aan;

Hazewaal, ter hoogte van nummer 62;

Korte Brake, aan de waterkant;

Westereiland, grasveld Landswerf.

Programma Rondom

Tijdens het Rondomweekend is er van alles te beleven in Medemblik. De kinderen van groepen 3 en 4 hebben vrijdag 16 september een leuke kindermiddag in het FunFestijn en de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 mogen discobowlen. In het Sint Pieter wordt een seniorenavond gehouden. De uitreiking van de Street Tour en de Prominenten Playbackshow vinden ‘s avonds plaats in de feesttent aan de Oude Haven.

De allerkleinsten kunnen zaterdag 17 september naar de poppenkast en vervolgens staat Medemblik’s Got Talent op het programma. Voice Kids-winnares Emma Kok komt naar de feesttent voor een spetterend optreden. Door de vele aanmeldingen start de Puzzeltocht eerder, namelijk om 17.00 uur. ‘s avonds live muziek in de feesttent en de prijsuitreiking van de Puzzeltocht.

De stadsbrunch vindt zondag 18 september plaats op de Nieuwstraat. Harmonie Crescendo speelt tijdens dit evenement. En als afsluiter van een geweldig weekend het Muziekfestival in de feesttent. Diverse bands treden vanaf zondagmiddag op en alle remmen gaan los.

Kijk voor meer informatie over Rondom en het programma op https://www.rondommedemblik.nl/

De nieuwe PuCom met Thomas, Niels, Martijn, Tim, Danny en Marcel.
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vuurwerk afsteken? Wat mag wel en niet in Westfriesland? Algemeen 22 nov, 16:03
Afbeelding
Geslaagd turntoernooi voor Samantha Rik en Rosa Tromp Algemeen 22 nov, 13:51
Afbeelding
Najaarsmarkt in Andijk op 26 november Winkelen 22 nov, 10:03
Afbeelding
Kerstfair in Cultuurhuis Abbekerk Uit 21 nov, 17:03
Afbeelding
De Bakkerij van Sinterklaas staat in Medemblik Algemeen 21 nov, 16:45
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Waarderingsspeld voor vrijwilligers Stichting Oud Wervershoof Algemeen 21 nov, 09:21
Afbeelding
Winnaars Duurzaam Ondernemen Awards Algemeen 21 nov, 08:54
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45